0

oog 150Heb jij ook last van regelmatig slaaptekort, gegarandeerd dat je dat dan terugziet rondom jouw ogen. De ogen zijn één van de belangrijkste dingen in ons gezicht en deze wil je er natuurlijk uit laten knallen.

Door deze gemakkelijke zeven trucjes te te passen in jouw dagelijkse make-up routine zul je ervoor zorgen dat jouw ogen een stuk helderder eruit zullen zien.

1. Gebruik een andere kleur eyeliner
Eén van de makkelijkste make-up trucjes om jouw ogen eruit te laten springen is het verwisselen van eyeliner. Laat jouw standaard zwarte of bruine vaker links liggen en kies voor een kleur als navyblauw. Deze kleur eyeliner zorgt ervoor dat het wit in jouw ogen nog meer uitspringt en het is een mooi contrast.

2. Laat het niet alleen bij concealer
Concealer is erg belangrijk als het aankomt op oogmake-up en zorgt ervoor dat die lelijke donkere kringen onder jouw ogen in één klap verdwenen zijn. Maar naast dit wondermiddel is er nog iets wat niet mag ontbreken tijdens jouw routine en dat is highlighter. Gebruik deze bovenop jouw concealer om ervoor te zorgen dat iedereen naar jouw ogen zal staren.

3. Gebruik een wit oogpotlood voor de binnenkant van jouw ogen
De meeste vrouwen vind het niet bepaald prettig om met oogpotlood aan de binnenkant van de ogen te werken, maar het helpt gigantisch goed. Door het gebruik van een wit oogpotlood lijken de ogen helderder dan ooit tevoren en komt de kleur van het wit nog beter uit waardoor je er een stuk uitgeruster uitziet. Zeker een aanrader na een avondje doorhalen.

4. Epileer jouw wenkbrauwen regelmatig
Je zal misschien denken dat jouw wenkbrauwen geen verschil maken in hoe helder jouw ogen eruitzien, maar dat doen ze wel. Door geëpileerde wenkbrauwen lijk jouw ogen een stuk groter. Daarnaast zorgen wenkbrauwen voor het kader van jouw gezicht, dus ga maar weer eens flink plukken dames!

5. Vergeet niet het wenkbrauw bot
Jouw wenkbrauw bot schreeuwt om een highlightende oogschaduw erop. Smeer een klein beetje lichte oogschaduw op dit deel, waardoor de aandacht naar boven wordt gebracht wat resulteert in helderdere ogen. Wit is een populaire kleur voor oogschaduw op deze plek. Je kan zowel mat als een glimmende oogschaduw gebruiken, maar de glimmende werkt net iets beter. Probeer beide uit en kijk welke het best bij jou staat.

6. Geef aandacht aan de binnenhoeken van jouw ogen
De binnenhoeken van jouw ogen is een plek waar als je er iets meer aandacht aangeeft het voor een groot verschil kan zorgen. Je kan verschillende technieken toepassen om jouw ogen eruit te laten springen. Laat je verbazen door eerst aan de slag te gaan met make-up op één binnenhoek en zie hoeveel verschil het maakt.

7. Zorg dat je genoeg slaap krijgt
Dit is dan misschien geen make-up tip, maar wel één van de belangrijkste. Zorg dat je aan de minimale acht uur slaap per dag komt en je zult alle voorgaande make-up trucjes niet eens nodig hebben om jouw ogen meer te laten opvallen.

  • oog

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties