0

slaap thumb 150Voor de meeste mensen is het ontzettend lastig om aan de minimale acht uur slaap per nacht te komen. Natuurlijk heeft dit te maken met veel verschillende redenen.

Toch zijn er een aantal veel voorkomende fouten waar de meeste mensen met slaapgebrek zich aan blootstellen. Zit jij op dit moment te gapen tijdens het lezen van de eerste paar regels, dan behoor jij vast tot die groep. Wij hebben zeven reden voor jou op een rijtje gezet waardoor jij niet genoeg slaapt.

1. Jouw telefoon
In een wereld waar iedereen continu bezig is met het verbonden zijn, is het erg lastig om je telefoon met rust te laten zelf wanneer het bedtijd is. Dit is ook één van de grootste redenen waarom jij niet genoeg slaapt, want jouw telefoon maakt dat aardig lastig. Hoogstwaarschijnlijk wekt hij je non stop wanneer je weer een berichtje binnenkrijgt of een melding. Daarnaast is het blauwe licht dat van de telefoontjes afkomen absoluut een sleep killer, het beste is om tijdens de nacht het mobiele apparaatje in een andere kamer neer te leggen of de ‘niet storen’ modus aan te vinken (dit kun je bijvoorbeeld instellen bij iPhones!).

2. Jouw harige vriendjes
We zijn allemaal dol op onze huisdieren, maar om samen met ze te slapen kan ervoor zorgen dat jouw nachtrust er aangaat. Ze laten haren op het bed achter wat voor de mensen met een allergie er toe leidt dat ze de gehele nacht aan het niezen zijn: niet echt fijn als je in slaap probeert te komen. Als het beestje op een andere plaats gaat liggen of over jou heen loopt, kan dit ervoor zorgen dat jij er wakker van wordt. Koop voor jouw hond of kat een eigen bed en zet dit naast de jouwe, zo slapen jullie beide een hele nacht door zonder elkaar te storen. Het dier in een andere kamer plaatsen is natuurlijk helemaal een oplossing.

3. Te veel gedronken
We hebben het dan niet alleen over alcoholische dranken waardoor het in de nacht voelt alsof je in een achtbaan zit, maar over alle drankjes. Te veel drinken vlak voor bedtijd zorgt voor een volle blaas, die toch geleegd moet worden. Het resultaat is dat je midden in de nacht wakker wordt, omdat je zo nodig naar de wc moet. Probeer na jouw avondeten zo min mogelijk te drinken op een paar kleine slokjes na als je niet zonder kan.

4. Onregelmatig eten
Onderzoekers zeggen dat mensen die iedere avond op hetzelfde tijdstip eten de beste slapers zijn. Door op onregelmatige tijden te eten, kan jouw lichaam zich niet voorbereiden op dat het moet gaan slapen. Als je net een gigantische maaltijd hebt gegeten en daarna je bed induikt, zal je ook veel minder goed slapen. Eet jouw avondeten iedere avond op hetzelfde tijdstip en doe dit een paar uur voordat je gaat slapen.

5. Medicijnen
De meeste mensen nemen hun medicijnen in vlak voordat ze naar bed gaan zodat ze deze niet vergeten in te nemen. Alleen kunnen sommige ervoor zorgen dat je geen moe gevoel krijgt en dus moeilijk in slaap komt. Als jij slaapproblemen hebt en je slikt een bepaald soort medicijn, ga dan even langs je huisarts. Die weet vast een oplossing en anders kun je ze altijd nog op een ander moment van de dag innemen.

6. Te veel licht
Het is lastig om te slapen als het buiten nog licht is, nietwaar? Wat je misschien niet beseft is dat de maan, de straatlantaarns en het licht van jouw buren voor het zelfde effect zorgen als daglicht. Dikke gordijnen kunnen ervoor zorgen dat er geen straaltje licht naar binnenkomt en dat je zonder problemen de gehele nacht doorslaapt.

7. Afleiding
Veel mensen zijn tijdens hun slaap met tientallen andere dingen bezig dan het tot rust komen. Ze worden bijvoorbeeld afgeleid door een auto deur die dichtslaat op straat of door het geblaf van de hond van de buurman. Als jij hier ook last van hebt, is het verstandig om met oordopjes te slapen. Hierdoor wordt je nergens door afgeleid en zal je gemakkelijk de minimale acht uur slaap halen.

  • slaap thumb

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties