0

smoothie 150Door verkeerd of te veel eten kom je in gewicht aan en dat ligt redelijk voor de hand, want alles dat door je mondje gaat komt terecht op je kontje. Dat is dus ook het geval met het drinken wat je binnenkrijgt, hoewel mensen hier nooit zo erg bij stil staan.

Als je dus een aantal kilootjes kwijt wil raken, moet je niet alleen op je eten letten maar dus ook op wat je drinkt. Wij hebben 7 drink gewoonten voor jou op een rijtje gezet, die je maar beter kunt vermijden als je op dieet bent.

1. Green Juices to-go
Als je onderweg bent en je wil iets gezonds drinken, kies je al snel voor een groen sapje. Alleen zijn deze sappen die uit de supermarkt komen alles behalve goed voor je figuur, het zit namelijk barstensvol met suiker. Vaak zitten er zelfs honderden calorieën in per drankje en deze wil je zeker vermijden als je probeert af te vallen. Koop dus geen voorgemaakte sappen, maar maak ze lekker zelf!

2. Te weinig drinken
Wat veel mensen niet weten, is dat dorst aangezien kan worden voor honger en over het algemeen wordt er veel te weinig gedronken. Je lichaam gaat wennen aan het gebrek van hydratatie en gaat het doen met minder. Dit zal je dus gaan merken met je lichamelijke bezigheden, zoals sporten.

3. Teveel bier
Alcohol is een absolute dikmaker, toch zijn er manieren om van een glaasje te genieten zonder ‘schade’ ervan over te houden. Kies voor dranken als wijn, champagne en wodka en laat bier zoveel mogelijk staan. In deze drank zitten namelijk koolhydraten en gluten die je beter achterwege kan laten.

4. Smoothies
Wat is het toch makkelijk om ‘s ochtends een smoothie te maken en er allerlei gezonde producten in te gooien. Alleen zonder dat je het beseft drink je opeens een drankje van 800 calorieën, zelfs als daar chiazaad en kokosolie in zit.

5. Light frisdranken
Laat je niet voor de gek houden, ook al hebben deze dranken de naam ‘light’ ze zijn even slecht als de real deal. Je lichaam gaat door deze dranken anders reageren op suiker en het ‘neppe suiker’ is 300 tot 600 keer sterker dan de echte. Het beste is om helemaal geen frisdrank te drinken, maar heb je zin in een glaasje prik kies dan de normale variant.

6. Een avondje cocktails drinken
Na een avondje wezen stappen met je vriendinnen, waar behoorlijk wat drankjes zijn genuttigd snakken de meeste naar een vette hap. De alcohol zorgt ervoor dat je hersenen trek krijgen in junkfood en probeer met een slok op dat maar eens te weerstaan. We hoeven jullie natuurlijk niet uit te leggen wat een broodje shoarma of een slice pizza met je figuur doet.

7. Koffie
Nee van één bak koffie per dag kom je niet aan, dus je kunt gerust bij je ontbijt je wake up drankje blijven drinken. Drink je er meer dan drie per dag kan dit wel resulteren in meer kilo’s op de weegschaal. Daarnaast de extra’s zoals siroop en melk zorgen voor meer calorieën en probeer nooit meer dan 120 extra calorieën bovenop wat je dagelijks mag tot je te nemen.

  • smoothie

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties