0

noten 150Stiekem willen we allemaal wel een paar kilo’s afvallen, al is het alleen maar om straks iets strakker en zelfverzekerder in bikini te kunnen rondlopen. Met alleen maar sporten kom je er niet, ook je voedingspatroon moet worden aangepast.

En juist dit blijkt soms nog moeilijker dan gedacht. Eet je de hele dag gezond, komt opeens dat hongergevoel opzetten en kun je alleen nog maar aan die vette snacks denken. Daarom hebben wij zes foods voor jullie geselecteerd, waarmee je je eetlust perfect onder controle kan houden. Wel op een gezonde manier natuurlijk!

1. Havermout
Begin de dag met havermout! Dit is een geweldige manier om je eetlust te onderdrukken tot lunchtijd. Havermout verlaagt je chloseterol en geeft je energie voor de hele dag. Het ideale platte-buik ontbijt bevat 30 à 40 gram havermout en 250 ml magere melk. Breng het mengsel aan de kook en laat het doorkoken tot de havermout zacht is.

2. Appels
Een appel is een ideale snack voor s’ochtends of s’middags, want het fruit is een goede bron van vezels en bevat ook veel water. Daarnaast bevatten appels ook nog pectine, wat helpt bij het voorkomen van stijgingen in je bloedsuikerspiegel. Zo’n stijging kan immers ook een hongerig gevoel uitlokken!

3. Noten
Noten bevatten niet alleen gezonde vetten die je chlosterol lager houden, het zijn ook goede bronnen van eetlustremmende vezels. Deze verteren trager, waardoor ze veel langer in je maag blijven dan andere koolhydraten. Een kwart kopje amandelen bevat bijvoorbeeld vier gram vezels.

4. Zalm
Naast een goede bron van magere proteïnes, is zalm (samen met andere vis en schaaldieren) een goede bron van omega-3 vetten. Studies toonden aan dat die het verzadigdheidsgevoel verhogen.

5. Eieren
Een ander voedingsmiddel vol met proteïne is een ei. Studies hebben aangetoond dat eieren je tot maar liefst 36 uur kunnen helpen om je eetlust te controleren.

6. Avocado
Avocado’s zitten vol met gezonde onverzadigde vetten, die je helpen om je een vol gevoel te geven. Door een halve avocado aan je ontbijt toe te voegen, zou je vol moeten blijven zitten tot de middag.

  • noten 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties