0

theezakje 150Het internet is een bodemloze put als het gaat om de health benefits van thee. Het houdt je gehydrateerd, het zou helpen bij afvallen én het is goed voor je huid. Maar bovenal drinken we thee, omdat we het gewoon lekker vinden.

Per dag gaan er bij ons flink wat koppen in. Dat betekent ook een hele bende theezakjes die zo de prullenbak in gaan. Dat is zonde, want met deze 14 life hacks kan jij je theezakje gewoon hergebruiken. De tips zijn niet alleen super handig, maar zorgen er direct voor dat je groen bezig bent!

1. Houd je pannen roestvrij
Wrijf je pannen na het wassen in met een gebruikt zakje zwarte thee. De tannines in de thee zorgen voor een beschermend laagje op je pan die roest in het vervolg tegen gaat. Een goede reden dus voor een kopje thee na het eten!

2. Een frisse koelkast
Misschien heb je van je oma geleerd om een bakje met soda in je koelkast te zetten om nare geurtjes tegen te gaan. Wat blijkt, een bakje met oude, gebruikte theezakjes werkt net zo goed! De theezakjes zullen vieze geurtjes absorberen en zorgen zo voor een frisse koelkast.

3. Theezakjes als bouillon
Gebruikte theezakjes zijn bijzonder geschikt om andere etenswaren meer smaak te geven. Hang wat zakjes in de pan terwijl je water aan de kookt brengt. Als je daar vervolgens pasta of rijst in kookt krijgt dat een subtiel smaakje mee. Experimenteer er in dit geval op los met verschillende theesmaken!

4. Ontvet je afwas
Niks minder aantrekkelijk na een lekkere maaltijd dan je afwas doen. Laat je oude theezakjes dus al het zware werk doen terwijl jij uitbuikt op de bank. Zo werkt het: gooi je vieze borden alvast in de wasbak met een aantal oude theezakjes, verplaatst jezelf naar de bank en neem een momentje voor jezelf. Als je terugkomt bij de borden zal het grootste gedeelte van het vet zijn opgenomen door de theezakjes. Bespaart jou een hoop geboen!

5. Schone ramen en spiegels
Ook je ramen krijg je makkelijk schoon met oude theezakjes. De truc is om hele lichte thee te zetten met je oude theezakjes en dit vervolgens op je ramen te sprayen. Wederom zal de thee ervoor zorgen dat de vlekken al een beetje losweken en vervolgens makkelijk te verwijderen zijn met een doekje!

6. Houten meubels
Je houten meubels zijn een dierbaar bezit, daar ben je dus terecht zuinig op. Met thee kan je het ideale zachte schoonmaakmiddel maken voor het gevoelige materiaal. Breng water aan de kook met een paar theezakjes erin. Laat dit vervolgens afkoelen. Met de afgekoelde thee en een schone doek krijg je vervolgens al het vuil van je houten meubels en vloeren.

7. Groene vingers
Als je groene vingers hebt, moet je je theezakjes ook absoluut niet weggooien. Als je de inhoud van de oude theezakjes bewaart en deze op je composthoop gooit of zelfs in de aarde bij je planten dan zorgt dat voor een boost van mineralen die je planten nodig hebben. In de thee zit namelijk veel stikstof die de koolstof die planten uitstoten kan balanceren.

8. Lekkere marinade
Niet alleen je pasta kan op smaak gebracht worden met thee, maar ook je biefstukje. Oude thee is een prima marinade voor allerlei soorten vlees. Laat het een paar uur in thee of zelfs thee met wijn liggen, voordat je het vlees in de pan gooit en het is helemaal op smaak. Daarnaast zorgt de thee ervoor dat het vlees heerlijk mals en zacht wordt.

9. Verlichting voor irritaties
Thee is heel geschikt om lichte huidirritaties mee te verlichten, denk bijvoorbeeld aan licht verbrande plekken of insectenbeten. Het werkt heel simpel. Je hoeft alleen een nat (afgekoeld) theezakje op de geïrriteerde plek te leggen en de thee zijn werk te laten doen.

10. Laat je wallen verdwijnen
Je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je er een paar koude theezakjes op legt. De tannines in de thee zorgen ervoor dat je opgezwollen ogen snel tot rust komen.

11. Stralende haren
Giet je na je shampoo en conditioner ritueel een plens koud theewater over je haren dan kan je een instant glans boost verwachten. Ook geeft de thee je lokken meer volume en als kers op de taart promoot de cafeïne in de thee de natuurlijke haargroei.

12. Zachte voeten
Verwen je voeten door ze in een warm badje met oude theezakjes te weken. Je voeten worden er zacht van, kunnen veel voedingsstoffen uit de thee opnemen en de thee zorgt ervoor dat stinkvoeten weer fris ruiken!

13. Frisse adem
In plaats van een pepermuntje zorg jij de volgende keer voor een frisse adem met je oude theezakjes. Laat oude theezakjes opnieuw weken in kokendheet water. Laat dit afkoelen en gebruik de lichte thee daarna zoals je mondwater gebruikt: beetje spoelen, beetje gorgelen en je bent klaar om de deur uit te gaan! Tip: gebruik pepermunt thee.

14. Schoon en fris ruikend tapijt
Als je de thee uit de gebruikte zakjes haalt en de losse (droge!) blaadjes over je tapijt strooit dan heb je in no time een heerlijk fris kleed. Geef de thee een minuut of vijftien om zijn werk te doen. Als je de losse bladeren na die tijd weer opzuigt, heb je een schoon en fris ruikend tapijtje.

  • theezakje 640

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties