0

150 AppelsWe worden bekogeld met blogs over superfoods en raw food, maar bij overload aan al deze biologische voedingsproducten vergeten we de klassiekers.

Eén van die klassiekers is de appel. De leus ‘An appel a day keeps the doctor away‘ wordt wel altijd door iedereen herhaald, maar is dat nu eigenlijk wel waar? Reken maar van yes. De groen/rode vrucht is super gezond en kan ook nog eens bijdragen aan een versnelling van je gewichtsafname.

Er zijn dus, naast dat een appeltje super lekker is, talloze redenen waarom we eigenlijk allemaal een appel per dag zouden moeten eten. Hieronder geven we de vijf belangrijkste redenen!

1. Gewichtsverlies.
Een appel is rijk aan vezels en deze stilt je hongergevoel dan ook vlug. Een bijkomend voordeel daarvan is weer dat een appel zelf nog geen 60 calorieën bevat en dus helemaal goed is voor de lijn. Een win-win situatie dus.

2. Appels verlagen je cholesterol gehalte
De vrucht bezit de stof pectine die je cholesterolpeil verlaagd en hierdoor zal de kans op hart- en vaatziekten ook weer worden verlaagd.

3. Van appels blijf je jonger
Appels gaan ouderdom tegen door de hoge dosis antioxidanten die erin zitten. Deze antioxidanten beschermen je geheugen en houden je van binnen dus jong. Dementie en alzheimer blijken zich minder snel voor te doen.

4.  Appels verhogen je uithoudingsvermogen
Er zit een stofje in appels, quercetine, dat ervoor zorgt dat er meer zuurstof naar je longen kan en dat ook je bloedbaan beter voorzien is van zuurstof. Dit is helemaal handig voor een work-out, want met een beter uithoudingsvermogen kun je natuurlijk net nog een intensievere work-out maken dan dat het al was.

5. Appels dragen bij aan het ontgiften van je lever
Handig, want iedereen drinkt wel eens een glaasje en dit is natuurlijk helemaal niet zo goed voor je. Zeker niet als je een echte feestganger bent en dan ook wat te diep in het glaasje kijkt. Gelukkig is daar je lever, die moet er voor zorgen dat al die alcohol weer wordt genaturaliseerd. Maar als je soms teveel alcohol in één keer hebt gehad, heeft je lever hier wat moeite mee. Dan is een appel dus een gezond hulpmiddel voor je lever en draagt bij aan het ontgiften van dit fijne motortje in je lichaam.

  • Appels

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties