0

Borough MarketWe kunnen tegenwoordig niet meer om de superfoods heen. Zowel de supermarkten als de drogisterijen staan er vol mee en ook bij de online schappen ontkom je er niet aan. Celebrities zweren erbij, health coaches baseren hun dieet erop en iedereen praat erover.

Weet jij eigenlijk niet zo goed wat het nu precies inhoudt, maar wil je wel graag met je vriendinnen en collega’s mee kunnen praten? Let dan goed op, want wij vertellen je wat de vijf meest bekende superfoods zijn en wat ze voor je doen.

1. Op nummer één staat ongetwijfeld tarwegras. Tawregras wordt geperst en het pulp dat overblijft heeft een heleboel goede eigenschappen voor het bloed. Zo helpt het om de bloeddruk te verlagen en werkt het ontstekingsremmend. Ook zitten er geen gluten in tarwegras en bevat het negentig procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen.

2. Chiazaad is afkomstig van een eenjarige chiaplant. De zaadjes zijn goed tegen huidveroudering door de vele antioxidanten die erin zitten.  Ook bevat het een heleboel vezels (meer dan in lijnzaad!), die goed zijn voor de darmen. Chiazaad is een bron van natuurlijke eiwitten en mineralen.

3. Een goed hulpmiddel tegen verstopping is lijnzaad. Dit zaad is afkomstig van vlas en bevat een heleboel vezels en omega 3.

4. Het vet dat gewonnen wordt uit de pulp van kokosvlees heet kokosolie. Kokosolie is rijk aan laurinezuur, wat bacteriën en schimmels doodt. Ook is het een bron van energie en verbetert het de hormoonbalans, de weerstand en de darmwerking.

5. Wil je je weerstand wat verhogen? Ga voor gojibessen. Deze besjes zijn bommetjes vitamine B, vitamine E en mineralen en ze zouden menstruatieklachten verlichten, de huid gladder en soepeler maken en zorgen voor sterke nagels.

Ga jij al aan de superfoods?

Borough Market

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties