0

Celebrity tweets 27 01Wie voelt zich niet gezond als ze een salade weg knabbelt? Bijna iedere vrouw eet een een kommetje sla als ze wil lijnen of op haar gezondheid let, maar wist je dat de meeste salades eigenlijk nog steeds heel erg ongezond zijn?

Veel mensen zweren bij een ceasar salade; een salade met kaas, croutons en een vette dressing. Maar wist je dat zo’n portie bijna net zoveel calorieën bevat als een Big Mac?

Wij hebben een rijtje voor je gemaakt met de slechtste ingrediënten voor in je salade. Lees je mee?

- Het eerste wat je beter uit je hoofd kunt zetten voor een gezonde salade zijn croutons. Dit zijn namelijk gewoon vierkante blokjes wit brood, wat, zoals we allemaal weten, helemaal nergens goed voor is (behalve het verstoppen van je darmen).

- Ook kaas kun je beter van je lijstje schrappen. Feta, blauwe kaas, oude kaas, jonge kaas, het maakt niet uit. Oudere kazen zorgen namelijk door het stofje tyramine voor migraine en verder zit het vol met vet.

- Een dressing op basis van mayonaise ruïneert je gezonde kost in één keer. Je kunt dit herkennen als de saus wit of gelig is (in ieder geval niet doorschijnend) en het een dikke consistentie heeft.

- Zoals we allemaal wel weten, is witte pasta niet het meest voedzame wat we kunnen eten. Kies liever voor de volkoren (of nog beter: spelt) variant. Witte pasta is namelijk zo weer verteerd, zorgt voor een suikerdip en doet verder eigenlijk helemaal niets voor je lichaam.

- We hebben wel eens geschreven waarom je suiker beter kunt vermijden. Lees dat hier. Om dezelfde reden kun je een dressing met suiker maar beter laten staan.

- Niet biologische aardappels worden tijdens de groei bespoten met bestrijdingsmiddelen en schimmeldodende producten. Daarnaast worden ze nog eens extra bespoten om alles wat boven de grond uitkomt te laten afsterven (zodat het oogsten makkelijker wordt) en na het oogsten krijgen ze een laagje chemicaliën over zich heen zodat er geen nieuwe scheuten worden gevormd. Ja, dat klinkt lekker, hè? Het ergste van alles: je kunt doen wat je wilt, maar de stoffen trekken in de hele aardappel waardoor je een hompje gif op je bord krijgt.

- Laat ook spekjes alsjeblieft in de koelkast liggen. Neem liever biefstuk, tofu, (gerookte) kipfilet of (gerookte) zalm. Spek is namelijk puur vet en dat maakt je alleen maar dik en zorgt voor hart- en vaatziekten.

- Zoals we allemaal wel weten (maar waarschijnlijk ook af en toe wel eens ‘vergeten’) is gefrituurd voedsel niet bepaald goed voor ons. Toch kiezen we wél vaak voor gefrituurde inktvisringen of gefrituurde kip door onze salade. Ook in fastfoodrestaurants zie je dit heel veel. Je denkt dan misschien dat je een bewuste keuze maakt, maar daar is helemaal niets van waar.

- Fruit is superlekker én -gezond in een salade. Geconserveerd fruit (dus fruit uit blik) is daarentegen ongeveer net zo goed voor je als een winegum. Doe dus niet lui en kies geen perzik of ananas uit blik, maar snij ze gewoon zelf. Zo zijn ze veel beter voor je, maar ook veel lekkerder.

  • Celebrity tweets 27 01
    Victoria's Secret model Karolina Kurkova weet hoe je een gezonde salade maakt

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties