0

vintage 150Moskou is de stad van het Rode Plein, deftige dames in dikke nertsjassen en ‘s winters heel veel sneeuw en kou. De verschillen in welstand zijn er groot, je hebt de hele rijke elite en je hebt het hardwerkende volk. De middenklasse is nog vrijwel afwezig. Dit is goed nieuws voor alle vintageshoppers!

De sjieke Russinnen wagen zich namelijk niet aan tweedehands kleding, maar geven wel veel weg. En ook onder de rest van de Russen is vintage nog geen trend, ondanks dat de stad steeds modieuzer wordt. Als je rondvraagt waar ze goede vintage winkels hebben, kijken ze je meestal met een vies gezicht aan. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen vintage te verkrijgen is!

Vogue vroeg een aantal it-girls uit Moskou waar je het best vintage kan scoren in de betoverende stad, wij hebben hieronder de winkels voor je op een rijtje gezet! Klik op de namen om het Instagram van de winkels te volgen.

1. Freak Frak Vintage 
Dit is dé tip van Dasha Selyanova, een jonge designster uit Moskou. Bij Freak Frak vind je veel vintage Sovjet kleding, dit betekent veel A-lijn rokken en jurken met ouderwetse prints.

2. Peremotka 
Bij Peremotka kom je in een vintage walhalla terecht. De eigenaresse schijnt helemaal verzot te zijn op vintage en daardoor vind je echt alleen maar parels hier. It-girl Anka Tsitsishvili heeft hier haar favoriete item gescoord: een handbeschilderde kimono.

3. B’noir 
Bij B’noir kan je volgens Anka terecht voor alles wat je hartje begeert, van vintage denim tot glitterende ABBA pakjes. Van iedere eeuw zijn hier de beste trends verzameld.

4. Vintage Voyage 
In Vintage Voyage vind je de duurde vintage stukken. Hier kan je terecht voor bijvoorbeeld Chanel broches en Givenchy jurken uit de jaren ’60. DJ Natalia Turovnikova heeft hier zelf YSL’ iconische Le Smoking gevonden en gekocht (helaas voor ons).

  • vintage 500

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties