0

thumb 150Als we het over gezichtshaar bij vrouwen hebben, bedoelen we niet het in hoeveelheden als de baarden of bakkebaarden zoals bij mannen. Vrouwen hebben ook last van beharing in het gezicht, maar dan de kleine haartjes boven de lip of op de kin. Voor sommige heel ongemakkelijk en als je hier last van hebt wil je er vast graag vanaf.

Er zijn verschillende manieren om als vrouw af te komen van de haartjes in het gezicht. Per persoon verschilt het wat het beste werkt en wij hebben daarom alle verschillende manieren op een rijtje gezet, zodat je er precies achter kunt komen wat nou voor jou werkt.

1. Waxen
Eén van de meest populaire behandelingen om van het ongewenste haar af te komen is waxen. Het is snel en ook nog eens goedkoop, plus je kan ervoor kiezen om het zelf te doen of het te laten doen. Heb je het nog nooit gedaan en denk je dat het hetzelfde is als je bikinilijn waxen? Think again, omdat het een klein gedeelte is is het bijna pijnloos.

2. Laseren
Laseren is een goede methode als je voor langere tijd van het haar af wilt. Dit is niet één van de goedkoopste manieren, maar het betaald zich uiteindelijk toch terug aangezien je niet telkens wax hoeft te kopen. Deze behandeling werkt het beste op een lichte huid met donkere haartjes. Ben jij een blondine en heb jij een paar blonde haartjes boven je lip, dan kom je niet in aanmerking voor deze behandeling. In deze tijd heb je veel aanbiedingen als het aankomt op laserbehandelingen, pas hier mee op!! Doe eerst goed research naar de salon, voor je je daar laat behandelen.

3. IPL
IPL, de afkorting van Intense Pulsed Light, is in tegenstelling tot laseren geschikter voor een donkere huis met lichte haartjes. Helaas is dit ook geen goedkope behandeling, die voor iedereen is weggelegd. De haartjes zullen volledig verdwijnen of komen fijner terug dan dat ze eerst waren. Tegenwoordig zijn er ook apparaten te koop, zodat je deze behandeling bij jezelf thuis kan uitvoeren.

4. Crème
De enige pijnloze manier om van het gezichtshaar af te komen, is door ontharingscrème te gebruiken. Daarnaast is het ook nog eens onwijs snel! Even erop smeren, een paar minuutjes laten zitten en je haalt het er weer vanaf. Helaas komt het net zo snel weer terug als dat het eraf ging, dus moet je deze behandeling vaak herhalen. Dit is een goed alternatief als laseren of IPL te duur zijn en je een lage pijngrens hebt.

5. Epileren
Waarschijnlijk heb jij met deze methode al de enige ervaring, door je wenkbrauwen regelmatig te epileren. Deze manier kan jij ook gebruiken voor de haartjes op andere plekken in het gezicht. Investeer wel in een goede epileertang, die zelfs de fijnste haartjes kan vastpakken. Belangrijk is dat je voor je hiermee begint, de huid eerst goed reinigt. Dan voorkom je irritaties, die kunnen ontstaan in nare pukkeltjes.

6. Threading
Naast het epileren met een tangetje kan dit ook gedaan worden met een draad. Sommige van jullie zullen misschien nog nooit van deze behandeling gehoord hebben, maar dit wordt al vele jaren gebruikt in het Midden-Oosten. Op YouTube kan je tegenwoordig veel tutorials vinden hoe je dit bij jezelf kan toepassen. Durf je het toch niet aan? Ga dan langs een kapper die hierin gespecialiseerd is.

  • thumb

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties