0

150 DreamHeb jij ook wel eens dat je valt in je droom? Of ben je de hele nacht al achterna gezeten? Iedereen heeft wel eens van die bizarre dromen, ze kunnen fijn zijn, of eng, maar over het algemeen wil een droom je iets vertellen.

Op een of andere manier zijn er tien dromen die het meest voorkomen en waar dus iedereen over droomt, je buurman, je baas en je beste vriendinnetje. Heb je zelf geen idee wat je droom jouw wil vertellen en ben je benieuwd naar de betekenis van je chase tijdens je droom?

Lees hieronder de betekenissen van de tien meest voorkomende dromen.

1.Naaktheid
Naakte dromen komen super vaak voor. Het betekent vaak dat je bang bent om je bloot of kwetsbaar op te stellen. Ook kun je de droom terug koppelen naar een situatie waar je je niet helemaal bij op je gemak voelt; heb je iets gedaan waar je je enorm voor schaamt? Of begin je een nieuwe studie of baan, dan is die blote droom meteen te verklaren. Als je trouwens je angsten wat meer onder controle hebt of er mee kunt dealen zul je minder naakte dromen hebben en anders weet je dus waar ze vandaan komen.

2.Vliegen
Jij hebt duidelijk ambitie. Je vliegt in je dromen, maar ook in het echte leven zou je willen vliegen want je wilt iets bereiken. Allerlei details zoals bijvoorbeeld de hoogte waarop je vliegt zijn van belang en hebben bepaalde betekenissen. Als je bijvoorbeeld op een middelhoogte vliegt liggen je doelen in handbereik en zul je ze bereiken. Maar als je moeite hebt om hoger te komen tijdens het vliegen, zullen ook je doelen lastiger te behalen zijn. En misschien zet je dan wel gewoon te hoog in voor jezelf. Probeer haalbare doelen op te stellen en werk dan vervolgens iedere keer een stapje omhoog.

3.Vallen
Deze droom laat zien dat je bang bent om geen controle te hebben of laat juist zien dat je dus in een bepaalde situatie geen controle hebt. Om deze droom uit te kunnen leggen is vooral je afstand die je valt belangrijk. Als je namelijk een korte val hebt is er iets dat je even niet onder controle hebt, maar bij een lange val lopen er wellicht situaties uit de hand. Zorg ervoor dat je je situaties onder controle krijgt en wees anders niet bang om de touwtjes soms ook wat te laten vieren, maar heb er wel vrede mee, anders zal je nog een hoop vallen.

4.Achtervolging
Als je droomt dat je achterna gezeten wordt betekent dat vaak dat je in real life juist aan een persoon of situatie probeert te ontsnappen. De bron voor je angst wordt vaak ook in je droom al duidelijk aangegeven, wees dus vooral eerlijk tegen jezelf als je wakker wordt en je de droom nog herinnert. Dan weet je dus waar je aan moet werken om van deze angstgevoelens af te komen.

5.Verlamd
Heb je ooit wel eens gedroomd dat je niet meer kon praten of lopen? Heb je wel eens geprobeerd te schreeuwen, maar komt er geen geluid uit? Vaak is dit een teken dat je niet wordt gehoord in real life. Je probeert iets aan te geven, maar er wordt niet naar je geluisterd waardoor je het gevoel krijgt dat je uberhaupt niet eens iets kan zeggen. Als je overigens niet meer kunt bewegen is dit vaak een teken van onzekerheid. Je durft de stap niet te zetten en je moet proberen assertiever op te treden als het om je gevoelens gaat.

6.Water
Het ruwe turbulente water in je dromen laat zien dat je echt overloopt van emoties. Je weet ze niet meer te ordenen en ze lopen allemaal door elkaar heen. Terwijl als het water juist rustig is laat dat zien dat je heel goed met je emoties overweg kunt en je heel blij bent met je leven.

7. Eerste schooldag
De eerste schooldag is altijd spannend en stressvol. Vinden de mensen je wel aardig en vind je wel de juiste klaslokalen? Nu zoveel jaar later droom je er nog steeds over en deze dromen laten zien dat je bang bent voor nieuwe situaties. Probeer rustig te blijven en te wennen aan de nieuwe situaties.

8. Dood
Dromen over de dood hebben een beetje een dubbele betekenis. Als je droomt over de dood in het algemeen is vaak onderdeel van de verwerking. Maar droom je over je eigen dood, dan is het juist een bewustwording van het leven. Dit betekent dus dat er in de toekomst nieuw leven aan zit te komen, zoals een baby, of dat je dit graag wilt.

9. Kleuren
Dromen met veel kleuren betekenen dat je je zelf verzekerd voelt. En waarschijnlijk zit je helemaal op het juiste pad. Maar aparte kleuren hebben ook weer een eigen betekenis. Zo staat blauw voor vrijheid, lavendel staat voor aankomende teleurstelling en diep rood staat voor goed nieuws wat eraan komt.

10. Romantiek
De happy dreams geven aan dat je helemaal gelukkig bent. Je zit goed in je vel en je hebt alles goed op z’n plek. Tenzij de droom eindigt in onzekerheid of in angst; deze droom werkt dan juist als een spiegel en wil jou vertellen dat je niet zo onzeker of angstig moet zijn.

  • 500 Dream catcher

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties