0

150 WashEr zijn verschillende manieren om onze natural beauty op en top te houden. Natuurlijk kunnen we stiekem altijd wel wat hulp gebruiken, want tja, je ogen lijken nu eenmaal groter op het moment dat je net nog even het laagje mascara aanbrengt. Maar omdat we deze hulpmiddeltjes in het leven roepen, moeten we juist ook onze huid weer extra goed verzorgen om het allemaal fresh en clean te houden.

Vaak lijkt dan het schoonmaken van ons gezicht het makkelijkste én toch is dit juist de handeling waar we vaak de fout mee in gaan. Het wassen van je gezicht is namelijk helemaal niet zo easy als het lijkt. Benieuwd naar de meest gemaakte fouten en of je ze zelf ook wel eens maakt? Scroll dan snel naar beneden.

1. Het verkeerde product
Dit is een vaak voorkomend probleem. De meeste vrouwen kiezen op de bonnefooi een product voor hun gezicht en dénken te weten wat ze gebruiken en waar het goed voor is. True story: de meeste vrouwen weten niet eens precies wat voor een soort huid ze hebben, laat staan dat ze dan een matchend product vinden. Laat een huidtest doen bij de drogisterij, parfumerie of huidspecialist en vind meteen jouw perfecte product.

2. Overload
Dames, we worden echt niet schoner door ons vaker te wassen. In tegendeel juist. Je huid heeft zo ook z’n rust nodig en als je het schoonmaken gaat overdrijven kan je huid zichzelf niet meer herstellen en wordt het bijvoorbeeld juist snel vetter. Daarnaast werkt het juist rustgevend voor je huid om het af en toe een break te geven van alle schoonmaakmiddeltjes.

3. Water temperatuur
Warm water opent je poriën en koud water sluit ze juist weer. Geen van beide is dus eigenlijk goed om je gezicht mee te wassen. Kies in plaats van koud of warm juist meer een temperatuur die aansluit bij de temperatuur van je huid. Zo schrikken je poriën namelijk niet van de temperatuur en kun je rustig je huid wassen.

4. Teveel scrubben
Dit is een duidelijke don’t! Tuurlijk, scrubben op z’n tijd is heerlijk en zeker ook heel goed om alle bacteriën en dode huidcellen te verwijderen, but do not over do it! Het is namelijk van belang dat je huid zich herstelt en zelf weer nieuwe huidcellen aanmaakt. Dit is juist de reden waardoor je na het scrubben zo straalt, maar dat is niet het resultaat als je het iedere dag doet want er moet wel iets weg te halen zijn aan dode huidcellen.

5. Te snel handelen
Je hele gezicht is niet schoon te maken in één minuut. Zeker niet voor de hardnekkige plekjes. Denk aan je haargrens, je neus en je kaaklijn. Deze plekjes op je gezicht vragen net wat meer zorg dan je wangen en geef ze die dan ook. Probeer je crème en zeep rustig in te laten werken op je gezicht en haal het er niet meteen af. Zorg er daarnaast voor dat je het fijn inmasseert zodat je ook de bloedsomloop stimuleert.

6. Handdoek wrijven
Stop! Je moet nooit met je handdoek over je gezicht wrijven, maar deppen. Doordat je wrijft over je gezicht kunnen er sneller plooien ontstaan én zo veeg je meteen weer al het vocht, wat je gezicht ook juist nodig heeft, weg. Terwijl als je dept, dan zorg je dan het vochtgehalte in je huid blijft en stimuleer je juist de bloedsomloop in plaats van rimpels aan te moedigen. Win-win!

7. Gebruik van watjes
De meeste vrouwen gebruiken watjes om hun mascara mee van hun ogen te verwijderen maar op een of andere gekke manier hebben wij onszelf aangeleerd dat we zo hard mogelijk moeten wrijven om het zwarte goedje van onze ogen te verwijderen. Gek eigenlijk, want dit is helemaal niet de juiste manier om je mascara te verwijderen én als je op deze manier doorgaat vergroot je ook nog eens de kans op kraaienpootjes. Niet doen dus. Leg juist de watjes met make-up remover op je ogen en laat ze de meeste mascara absorberen, om de spannende panda ogen te vermijden kun je wel als finishing touch de mascara onder je ogen wegwrijven.

8. Irritatie producten
We lezen ons eigenlijk te slecht in over wat er allemaal in de producten zit en dit uit zich dan ook vaak in irritatie op de huid. We weten niet precies wat, maar vaak is er wel iets uit het product wat een irritatie reactie oproept. Zo kan je huid wat branden of wordt hij wat roder. Niet goed allemaal, dus ook hierbij: laat een huidtest doen en zie wat je wel en niet kan gebruiken voor een flawless skin.

9. Een fortuin uitgeven
Dit is helemaal niet nodig. Het is niet standaard zo dat de meest dure producten ook de beste zijn. Tuurlijk er is wel meer aandacht aan gegeven, maar dat wil nog niet zeggen dat het voor jou ook het meest passende product is. Misschien helpt het goedkope cremètje van de Hema wel ultiem bij jou, terwijl je zus altijd Chanel gebruikt. Het merk zegt niets, je huid zegt meer.

10. Moisturizen
Heel veel vrouwen smeren pas veel later na het schoonmaken een moisturizer op en denken daarmee hun huid genoeg bevochtigd te hebben. Wrong! Op het moment meteen na het schoonmaken van je huid moet je de moisturizer al smeren. Het klink misschien gek en het lijkt dan misschien dat je je poriën dan juist weer volstopt, maar het tegendeel is waar. In de producten zitten juist ingrediënten om je huid extra te bevochtigen en als je die ingrediënten pas aanbrengt op de huid op het moment dat je poriën alweer gesloten zijn, heeft het weinig nut.

  • Wash

www.pinterest.com

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties