0

lemon 150De meeste mensen gebruiken een citroen in hun eten, hun thee of op de rand van een cocktailglas. Maar naast dit alles blijkt citroen veel multifunctioneler dan we hadden gedacht!

Daarom hebben wij dé tien secrets voor jullie opgezocht waar een citroen allemaal voor te gebruiken is. Lees snel verder!

1. Heldere vingernagels
Zien je nagels er maar dof uit? Pers dan een citroen in een kommetje, reinig je nagels eerst goed en drenk ze vervolgens voor twee minuten in het sap. Wil je je nagels ook wat sterker maken? Voeg dan een eetlepel olijfolie toe aan het citroensap.

2. Katerwater
Een flink nachtje doorgehaald? Drink dan eens een kop warm water of thee met citroensap. Het zal je niet alleen hydrateren, maar ook de pH-levels in je lichaam herstellen en je een boost van vitamine C bezorgen die je verloren bent tijdens het drinken van al die wijntjes die nacht.

3. Spoeddeodorant
Zweterig geurtje, maar nergens een deo te bespeuren? Ook in deze situatie kan citroensap je dag redden! Snij een citroen in tweeën en wrijf ermee onder je oksels. Het citroenzuur zal onmiddellijk de geurveroorzakende bacteriën aanpakken. 

4. Luchtverfrisser
Niet alleen okselgeurtjes kunnen bestreden worden met citroen, ook overheersende geuren als vis of aangebrand eten krijgen geen kans als je het slim aanpakt met citroen. Gebruik een gesneden citroen of versgeperst sap om slechte geuren in je magnetron of koekenpan te bestrijden.

5. Vlekkenverwijderaar
Wijn, bessen, olijfolie…bijna elke vlek in onze kleren kan behandeld worden met citroen. Duurzame materialen kan je aanpakken door citroensap te vermengen met zout en goed te wrijven. Voor stoffen als zijde is het beter om de vlekken te verzadigen met citroensap en daarna te wassen.

6. Keelpijn
Gorgelen met een theelepel citroensap opgelost in een beetje warm water kan wonderen doen voor een zere keel. Dit zal gezwollen weefsel helpen krimpen en bacteriën doden.

7. Highlights
Voor natuurlijke highlights in je haar kan je ook citroensap gebruiken. Je kunt het rechtstreeks aanbrengen op de lokken die je graag wil verlichten, maar je kan ook voor een overall effect gaan door een verdund mengsel van een half kopje citroensap en een half kopje water over je haar te spuiten. Vervolgens ga je lekker in het zonnetje zitten voor een uur of twee en het resultaat komt dan vanzelf. De intensiteit van het effect kan wel variëren per haartype.

8. Gezichtsverzorging
Geen last van sproetjes, maar wel fan van een frisse huid? Door zout en citroen te mengen kan je een natuurlijk middeltje creëren om dode huidcellen te verwijderen. Om olieachtige of vette zones op je gezicht te bestrijden kan je citroensap aanbrengen op een watje en dit zachtjes over je hele gezicht wrijven. Het zal je poriën verfijnen!

9. Jeuk
Ook wanneer je last hebt van vreselijke jeuk, kan citroensap een wondermiddel zijn. Of het nu uitslag is of een insectenbeet, het aanbrengen van puur citroensap zal de jeuk verzachten en helpen vermijden dat alles verder uitzaait.

10. Witter dan wit
Niet alleen bij vlekken kan je citroensap gebruiken, het werkt namelijk ook als natuurlijk alternatief voor het bleken van was. Een kwartje van een kopje citroensap toevoegen aan je wasmachine is al genoeg. Voor een maximaal effect is het goed de was te laten drogen in de zon.

  • lemon 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties