0

150 HomeIedereen begaat wel eens een fashion blunder, niet helemaal een fijn moment als dat gebeurt, maar ach mensen kunnen je het vergeven. Helaas komen de blunders niet alleen bij fashion voor, ook gebeurt het regelmatig bij  home decoration. Mensen willen vaak alles tegelijk in hun huis doen en dat terwijl daarvoor juist de regel less is more geldt.

Je kunt daarbij een cruciale fout in je huis niet zomaar veranderen en gaat daar vaak veel geld in zitten, zonde dus. Hieronder vind je de tien grootse don’ts die je eigenlijk moet proberen te vermijden.

1. Alles tegelijk. Houd het juist rustig, probeer niet alles in je interieur te verwerken maar maak keuzes. Als je alles tegelijk in je huis wilt brengen wordt het te druk en lijkt het straks meer op zo’n slecht Victoriaans bed & breakfast.

2. Je kunst hangt te hoog. Waarschijnlijk woon je niet in een kasteel waardoor je niet op grote afstand naar het item hoeft te kijken. Houd de hoogte van je kunst dus ook realistisch en plaats het zo, zodat je er van kunt genieten en niet na een kwartier kijken last van je nek krijgt.

3. Een niet passend gordijn. Dit is één van de grootste dont’s: het kan namelijk snel onverzorgd tonen door zowel een te kort gordijn als een te lang doek. Maak dus altijd een gordijn op maat. Als het te lang is krijg je overtollige stof wat op de grond drapeert waardoor je huis kleiner oogt. Maar een te kort gordijn is ook niet alles, aangezien mensen dan lekker bij je naar binnen kunnen gluren en het lijkt alsof je geen geld had voor een paar centimeter meer. Ga dus voor de perfect fit.

4. Houd het bij jezelf. Probeer niet ineens een huis uit een tijdschrift na te maken, maar ga voor je eigen stijl. Op het moment dat je teveel een bepaalde stijl nadoet, zal je huis er ook echt zo uitzien als een tijdschrift maar er moet natuurlijk wel in geleefd worden.

5. Fel licht. Kies voor een rustiger licht om het een wat zachtere uitstraling te geven. Licht dat te fel i,s haalt alle sfeer uit je kamer en flatteert totaal niet.

6. Matchende stof in iedere kamer. Waarom zou je alles precies met elkaar willen matchen? Hetzelfde geldt voor een outfit toch? Hierbij wil je ook niet voor de volle 100 procent in één printje de deur uit gaan, maar mix je ook juist items.

7. Alles komt in paren. Zeker niet waar en hoe fijn is het als het af en toe eens niet helemaal symmetrisch is. Het is natuurlijk niet per definitie een slecht iets, maar je inrichting wordt al snel vrij statisch op het moment dat je alles in paren hebt. Probeer eens een gek en oneven getal uit en wedden dat je stulpje er dan meer sfeervol uitziet?
 
8. Alles moet even groot zijn. Waarom is de vraag? Probeer juist met maten te mixen, dit zorgt voor wat extra levendigheid in je huis en dat is natuurlijk altijd fijn op het moment dat je een sfeervol huis wilt hebben. 

9. Plaats meubels diagonaal. Als je heel graag wil dat dat ene meubelstuk alle aandacht opeist dan kun je hem prima diagonaal in je kamer plaatsen, maar anders is het wel heel zonde van de ruimte én van de rest van je meubels. De aandacht wordt dan namelijk alleen maar naar dit ene item toegetrokken. 
 
10. Richt iemand anders zijn leven in. Dit geldt natuurlijk voor niets. Je moet altijd alleen maar voor jezelf denken en het is zonde om iemand anders zijn gedachten al helemaal in te willen vullen. Laat iedereen in z’n waarde en dus ook zijn of haar huis. Iemand z’n inrichting zegt namelijk enorm veel over de manier van leven en over hem/haar zelf. Dat moet je nooit willen veranderen want je kunt iemand niet veranderen. Kleine kans dat je dat bij iemands inrichting dus wel kunt. 

  • 7556cbd19cc186862b772841151d0e89

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties