0

thumb 150Wat zijn vrouwen toch dol op verschillende beautyproducten: voor ieder deel van ons lichaam hebben we wel een ander goedje om onszelf zo goed mogelijk te verzorgen. Alleen als jouw badkamer haast ontploft van alle potjes en tubetjes is het tijd voor actie.

De meeste vrouwen krijgen het op de één of andere manier ook nooit voor elkaar om een beautyproduct volledig op te maken en daarom staan de planken vol met half opgebruikte potjes. Gebruik deze onderstaande tips en jouw badkamer zal er een stuk netter uitgaan zien en je bespaart ook nog eens geld.

1. Maak iets écht op voordat je iets nieuw koopt
Eén van de manieren om geen beautyproducten te verspillen, is om eerst echt die ene nachtcrème op te maken voordat je weer een nieuwe koopt. De meeste van ons kunnen absoluut niet de verleiding weerstaan om een drogisterij of parfumerie in te lopen en niet met een nieuw product de winkel weer te verlaten. Zodra we iets nieuws in huis hebben, willen we het direct uitproberen en daardoor blijft het andere beautyproduct half leeg op de plank staan.

2. Koop niet impulsief
Als jouw shampoo op is, ga dan naar de winkel om alleen een vervanging daarvoor te kopen ook al is er een nieuwe bodylotion in de aanbieding. Meestal struinen we de winkel door en kopen we allerlei beautyproducten die we totaal niet nodig hebben, maar enkel impulsief aanschaffen. Als je een bezoekje aan de drogisterij brengt, koop écht alleen het hoognodige en niets anders.

3. Probeer samples
Als je een nieuw product wil uitproberen, vraag dan of er een tester is om te zien of je het product wel écht fijn vindt. Het is natuurlijk heel vervelend om veel geld uit te gaan geven aan een product wat je helemaal niet fijn vindt nadat je het thuis geprobeerd hebt.

4. Geloof niet alles wat de reclames zeggen
Veel van de producten die we kopen, maken we niet op omdat ze niet waarmaken wat we ervan verwacht hadden. In de reclames wordt veel Photoshop gebruikt en laten we heel eerlijk zijn, de beautyproducten kunnen niet wonderen veroorzaken. Als je dit beseft, zul je veel minder onzinnige producten kopen en veel geld besparen.

5. Bekijk jouw voorraad
Voordat je op koopjesjacht gaat, bekijk eerst even jouw beauty voorraad om te zien wat je eigenlijk al hebt liggen. Meestal vergeten we tijdens een shoptripje snel wat we eigenlijk nou al thuis hebben staan en kopen hetzelfde product nogmaals. Bij de meeste van ons ligt er nog genoeg voor een jaar lang, dus maak eerst jouw voorraadje op voordat je iets nieuws erbij koopt.

6. Producten met meerdere doeleinden
Veel beautyproducten zijn al uitgedroogd of werken niet meer zo effectief na een tijdje voordat ze op zijn. Koop daarom producten met meerdere doeleinden, hierdoor gebruik je het product vaker en zal je zeker weten het opmaken voordat je er niet meer aan hebt.

7. Kleinere formaten
Zonder erbij na te denken kopen we negen van de tien keer een groot formaat van het beautyproduct, terwijl er ook kleinere varianten zijn. Vooral als je iets voor de eerste keer gaat uitproberen is het verstandiger om juist een kleintje te kopen. Daarnaast zijn de kleintjes ook praktisch als je meerdere producten tegelijkertijd wil uitproberen.

  • thumb

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties