0

oefening 150Het bikiniseizoen komt er weer aan en natuurlijk willen wij dan over het strand paraderen met een mooie strakke buik. Met onze drukke levens van tegenwoordig ontbreekt het dan ook soms aan die discipline om s’avonds nog naar de gym te gaan.

Daarom hebben wij nu dé tien oefeningen voor jullie geselecteerd waarmee je die sexy, strakke buik ook thuis kunt creëren. Heel even doorzetten en dan loop jij straks te pronken in bikini met de perfecte abs!

Bekijk de oefeningen met uitleg hieronder.

 • oefening 2 500
  Oefening 1. (A) Pak een paar gewichten en strek je armen in volle armlengte naar beneden tot in je zij. Zorg ervoor dat je handpalmen naar voren staan. (B) Buig vervolgens je ellebogen en breng de gewichten zo dicht mogelijk naar de schouders. Doe tegelijkertijd een squat en zorg er hierbij voor dat je buik is aangespannen en je knieën niet over je tenen komen. (C) Sta nu op en breng de gewichten tot boven het hoofd met gestrekte armen. Keer terug naar de startpositie en herhaal de oefening.
 • oefening 1 500
  Oefening 2: (A) Plaats twee gewichten op schouderbreedte uit elkaar op de grond. Pak de gewichten en breng jezelf naar een push up positie. (B) Breng je lichaam vervolgens naar de grond en druk jezelf daarna op. Belangrijk hierbij is om de buikspieren goed aan te spannen. (C) Als je eenmaal terug bent in de uitgangspositie, breng je je rechterhand met het gewicht omhoog naar de zijkant van je borst. Pauzeer hierna even en doe dan hetzelfde met de linkerkant. Probeer te voorkomen dat je romp meedraait wanneer je het gewicht omhoog brengt.
 • oefening 3 500
  Oefening 3. (A) Pak twee gewichten en houd ze op armlengte langs je lichaam. Je handpalmen staan naar elkaar toe. (B) Stap met één been naar voren en met het andere been naar de zijkant, zodat je voet eindigt in de voorkant van je achterste voet (zoals een buiging). Zak hierbij door de knieën. (C) Doe vervolgens hetzelfde met het andere been en herhaal hierna de oefening
 • oefening 4 500
  Oefening 4. (A) Pak een weerstandsband en ga er met beide voeten op staan. Houd de band in elke hand op schouderbreedte uit elkaar en buig dan naar beneden toe. Zak hierbij iets door de knieën. Je onderrug moet hierbij natuurlijk gebogen zijn. (B) Knijp je schouderbladen samen en trek de band tot aan je bovenste buikspieren. Pauzeer even en begin opnieuw
 • oefening 5 500
  Oefening 5. (A) Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan en strek je armen languit naar beneden met de gewichten in beide handen. (B) Duw je heupen naar achteren, buig je knieën en laat je lichaam zo diep zakken als je kunt. (C) Plaats de gewichten voor je op de grond en schop je beide benen naar achteren in een pushup positie. (D) Schop je benen terug naar de squat positie. Sta op en spring één keer in de lucht. Je kunt de oefening nu herhalen
 • oefening 6 500
  Oefening 6. (A) Strek je armen boven je hoofd in de lucht en houdt in beide handen een gewicht vast. Ga in een gespreide houding staan met je linkervoet achter je rechtervoet en houd je buikspieren tijdens de hele oefening aangespannen. (B) Zak naar beneden in een squat en houd je armen nog steeds gestrekt boven het hoofd. Pauzeer even en duw jezelf dan terug naar de beginpositie. Doe vervolgens hetzelfde met je rechtervoet voor je linker.
 • oefening 7 500
  Oefening 7. (A) Start in een pushup positie met je lichaam rechtstreeks van je schouders tot je enkels. (B) Breng je rechtervoet naar voren en zet hem neer naast je rechterhand. Probeer hierbij te voorkomen dat je heupen te ver omhoog komen. Breng je been vervolgens terug naar de startpositie en herhaal de oefening met het linkerbeen.
 • oefening 8 500
  Oefening 8. (A) Pak een paar gewichten en ga met je linkerbeen schuin naar de zijkant op een object staan op kniehoogte. (B) Leun nu op je rechterhiel en houd je linkerbeen achter je lichaam. Ook hierbij geldt weer: buikspieren aanspannen. (C) Duw je lichaam omhoog totdat beide benen recht zijn. Herhaal de oefening vervolgens met het andere been.
 • oefening 9 500
  Oefening 9. (A) Leun met je hoofd, bovenrug en billen tegen de muur. Plaats vervolgens je handen en armen tegen de muur in de 'high-five positie'. Je ellebogen zijn 90 graden gebogen en de bovenarmen zijn op schouderhoogte. Zak nu langzaam door de knieën naar beneden en zorg ervoor dat je hoofd, bovenrug en billen geen contact verliezen met de muur. (B) Beweeg nu langzaam weer omhoog en schuif je armen zo hoog als je kunt tegen de muur aan.
 • oefening 10 500
  Oefening 10. (A) Ga op de grond zitten met gebogen knieën en je voeten plat op de vloer. Leun met je bovenrug tegen een stabiele bank en pak een wat groter gewicht met bovenhandse greep. Houd je handen ongeveer op schouderbreedte uit elkaar. (B) Houd je rug tegen de bank en het gewicht net onder je bekken. Hef je heupen, terwijl je ondertussen de bil- en buikspieren goed aanspant, totdat je heupen in lijn zijn met de rest van het lichaam. Keer terug naar de startpositie en herhaal de oefening

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties