0

chrissy 150Je bent er zelf vast ook schuldig aan: foodstagrammig. Oftewel het plaatsen van foto’s van je zelf bereide (of zelf gekochte) maaltje op Instagram. Het is alleen niet zo makkelijk als het lijkt, zeker niet als het een zelf bereidde maaltijd betreft.

Voor diegenen die tips willen om op social media te kunnen pronken met hun kookkunsten klapt foodstagram queen Chrissy Teigen uit de school. Het prachtige model heeft een grote schare volgers op Instagram, die zij verblijdt met meer dan alleen selfies. Als culinary school drop-out kan Chrissy haar liefde voor eten namelijk niet voor Instagram verborgen houden.

Regelmatig staat zij dan ook uitgebreid in de keuken met hubby John Legend om de lekkerste maaltijden te bereiden. De Instagram posts van deze kooksessies laten ons altijd watertanden. De tips van de pro voor de perfecte foodstagram luiden als volgt.

1. Maak alleen foto’s van je eten als er daglicht is, dus niet als je een romantisch date met kaarslicht hebt, want zo zegt ze “Flash looks horrible, no flash looks horrible”.

2.Bij Instagram gaat het allemaal over kleur en bij eten ook, zo heeft Chrissy geleerd tijdens haar tijd op de kookschool. Zorg dus dat jouw maaltijd vol zit met mooie kleuren om meer indruk te maken op je followers.

3. Bij eten gaat het naast kleur om hoogte. Probeer dit dus ook te realiseren in je Instagram foto’s. Hoe hoger je bouwwerk, hoe indrukwekkender.

4. Grote borden zijn de laatste tip van Chrissy, zorg voor grote borden en centreer alles in het midden dan ben je volgens haar helemaal “good”.

Nog een laatste herinnering: “If you leave everything flat and have only one or two colors, it just looks like garbage”. Volgende keer dat jij je eten fotografeert, voorkom je die beginnersfout met behulp van deze checklist: kleur, hoogte, grote borden en daglicht!

Hieronder een paar van Chrissy’s smakelijkste en leukste culinaire foto’s:

 • chrissy 500
  Just found out I love salmon
 • chrissy 500 7
  'Hartje'
 • chrissy 500 2
  My sous!
 • chrissy 500 4
  Quail friend
 • chrissy 500 6
  Making Tuscan bean soup IN TUSCANY #DREAMCOMETRUE #FORSOUPMASTER
 • chrissy 500 3
  12 hours of #lipsyncbattle and hyped enough to make soup
 • chrissy 500 5
  this fish is winning unlike somebody
 • chrissy 500 8
  I really really love that he couldn't find a bundle of parsley (the only thing stores never run out of) and bought a parsley plant
 • chrissy 500 9
  It is mandatory that the entire table give me their bones when they're "done"
 • chrissy 500 10
  About to roast my fishy friend

(Beeld: https://instagram.com/chrissyteigen)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties