0

Edwin oudshoorn suzy menkesViktor & Rolf heeft onlangs bekendgemaakt zich alleen nog maar te gaan focussen op coutureshows. Heel jammer voor ons natuurlijk, wij keken graag naar de ready-to-wear, maar deze beslissing maakt wel een statement. Mode gaat steeds minder om de kunstzinnige kant (couture) en vaker over snel geld verdienen.

Gelukkig zijn er naast Viktor & Rolf meer mensen die het oorspronkelijke couture vak in leven houden. Onze eigen Edwin Oudshoorn bijvoorbeeld. Tien jaar gelden won hij de Frans Molenaar Coutureprijs en sindsdien gaat het hem goed af. Om de komende tien jaar van prachtige couturestukken goed in te leiden en de eerste tien jaar te vieren opent de ontwerper een winkel aan de Amsterdamse Overtoom op nummer 150. Hier hangen verschillende stukken van zijn hand die je kan passen, evenals zijn bruidsjurken. Op deze manier wilt Edwin zijn theatrale stukken toegankelijker maken.

Maar er is nog een manier om een impressie te krijgen van de stukken van Edwins hand. Zijn werk is namelijk onderdeel van een expositie in het Rijksmuseum: Mode in Bloei. Tot 6 december is deze tentoonstelling nog te bezoeken. Meer informatie erover vind je hier.

  • Edwin oudshoorn suzy menkes
    Edwin van Oudshoorn met Vogue legende Suzy Menkes

(Beeld: www.instagram.com/edwin_oudshoorn)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties