0

modern times 150We kunnen van het Rijksmuseum wel zeggen dat dit één van de grootste musea is die we hebben in ons kleine landje. Tijdens afgelopen ‘Museum Nacht’ werd dit prachtige museum weer eens op de kaart gezet en was die avond gelijk hun allernieuwste aanwinst te bewonderen.

Met de nieuwe tentoonstelling ‘Modern Times’ zijn op meer dan 400 foto’s de grote ontwikkelingen te zien die de fotografie in de twintigste eeuw heeft doorgemaakt. In de prachtige gerenoveerde Philipsvleugel zijn al deze zeldzame stukken verzameld en waan je je tussen het verleden en het heden. Kiekjes van wereldberoemde fotografen als Jacques-Henri Lartigue, Lewis Hine, W. Eugene Smith, Ed van der Elsken en William Klein zijn te zien. De meest indrukwekkende beelden van journalistieke fotografie, amateurfotografie, kleurenfotografie, fotografie als kunst en natuurlijk reclame- en modefotografie.

Zo kun je bijvoorbeeld een foto zien uit 1954 voor Vogue magazine dat gefotografeerd is door Norman Parkinson, maar ook een modeportret van Rita Loonen. Zie hoe de tweede vrouw van de modeontwerper Lucien Lelong eruitzag in 1931 en natuurlijk wat in die tijd de mode was. Laat je inspireren en vooral fascineren door alle stunning plaatjes door de jaren heen.

De tentoonstelling is van 1 november tot en met 11 januari 2015 te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

  • modern times 500
    Susan Abrahams draagt Susan Small voor de Britse Vogue, juni 1954 door Norman Parkinson

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties