0

Centraal museum1 avaIn het Centraal Museum in Utrecht is een heleboel te bekijken. Van Dick Bruna tot Viktor & Rolf, van klassiek naast modern en van schilderijen tot geschiedenis. Alles staat in het teken van kunst en daar hoort mode natuurlijk ook bij.

Daarom is er nu een speciale tentoonstelling die helemaal in het teken van fashion staat. Het museum heeft Piet Paris, bekend als mode-illustrator van Vogue en Elle, gevraagd om ze een handje te helpen. Het resultaat is Mode, de Musical: een leuke tentoonstelling met een knipoog en oog voor detail.

Hoe de expositie dan in elkaar zit? Piet Paris heeft het in scenes opgedeeld, zoals in een echte musical. Het is verdeeld over zes zalen waar onderwerpen als backstage en de rode loper. In deze zalen kun je items verwachten uit de modecollectie het museum al bezat. Die collectie bestaat uit wel meer dan tienduizend voorwerpen die het Nederlandse modebeeld weergeven vanaf de 17e eeuw. Wij zijn nieuwsgierig wat hij heeft gekozen!

Ook is er een voorstelling waar je vijftig verschillende looks van onder andere Viktor & Rolf, Iris van Herpen, Maison Martin Margiela en Comme des Garçons en de 17e-eeuwse en 18e-eeuwse kostuums.

Ben je ondertussen benieuwd geworden? De tentoonstelling is te bewonderen van 7 juni tot en met 30 november 2014 in het Centraal Museum in Utrecht.

Centraal museum1 Print

www.centraalmuseum.nl

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties