0

150Heb jij talloze fotografieboeken thuisliggen en is fotograferen één van je grote passies? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om eens in de zoveel tijd naar een tentoonstelling te gaan. Plan er rustig een dagje voor uit in onze hoofdstad, want het is zeer zeker de moeite waard om het fotografiemuseum FOAM  te bezoeken.

Van 7 november 2014 tot 1 februari 2015 kun je bij FOAM namelijk terecht voor de tentoonstelling van Vivian Maier. Vivian Maier was de eerste vrouwelijke fotografe die aan de slag ging met straatfotografie. De indrukwekkende foto’s die Vivian schoot, werden pas tegen het einde van haar leven ontdekt waardoor ze vervolgens een wereldwijde sensatie werd. Het bijzondere aan deze vrouw was het feit dat ze haar hele leven werkzaam was als professioneel nanny, maar in haar vrije tijd New York en Chicago vastlegde met haar fotocamera.

Ze schoot in haar leven meer dan 150.000 foto’s van voornamelijk de architectuur en mensen en haar werk is een prachtige straatdocumentatie geworden van het leven in de grote Amerikaanse steden van de jaren ’50 tot jaren ’80.

Het FOAM is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur open en donderdag en vrijdag langer open tot 21.00 uur. Je kunt het museum vinden op Keizersgracht 609 in Amsterdam.

  • 500
  • new york ny nd 01 c vivian maier maloof collection courtesy howard greenberg gallery new york

www.foam.org

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties