0

LONDON FASHION WEEK 1998Alexander McQueen pleegde in 2010 zelfmoord, maar zijn fashion leeft tot op de dag van vandaag nog gewoon voort. De modeontwerper stond bekend om zijn rebelsheid: hij wist iedereen keer op keer te shockeren.

Eén van de beste vrienden, Trixie Bellair, gaat nu zeldzame stukken van Alexander in de veiling doen. Deze kleding is afkomstig uit zijn doorbraak collectie genaamd Highland Rape uit 1995 en was destijds heel erg omstreden. Zo zouden critici beweren dat Alexander de modellen eruit wilde laten zien alsof ze verkracht waren, maar hij liet zich inspireren door de oorlog tussen Schotland en Groot-Brittannië uit de achttiende eeuw. De modellen paradeerden op de catwalk met gescheurde kantjurken en hun gezichten waren dramatisch opgemaakt.

Dit viel natuurlijk niet bij iedereen in goede aarde en dit kwam volgens McQueen alleen maar omdat Vivienne Westwood een verkeerd geromantiseerd beeld gaf aan de Schotse identiteit. McQueen ontkende dus alles en wegens financiële problemen werd de collectie helaas in beslag genomen. Gelukkig had McQueen een paar items aan zijn bevriende travestiet Trixie gegeven, anders waren alle stukken voor altijd verloren gegaan.

Trixie gaat een broek en een rok veilen uit de betreffende collectie bij onder andere het Engelse bedrijf Kerry Taylor Auctions en de startbedragen worden op 1.000 en 2.500 pond geschat. Naast deze kledingstukken uit de Highland Rape collectie, kun je ook nog een prachtige jurk van zijde uit de zomercollectie van 1998 bemachtigen én een tartan jurkje van de Eclect-Dissect collectie uit 1997. Mocht je in de buurt zijn van Londen op 9 december 2014, dan kun je terecht bij Long Lane 249 voor de veiling van 09.00 tot 11.00 uur.

Bekijk de Alexander McQueen Highland Rape fashion show uit 1995 hieronder.

 • LONDON FASHION WEEK 1998
  Alexander McQueen tijdens London Fashion Week 1998
 • alexander
  A rare Alexander McQueen lilac vinyl pencil skirt worn in the 'Highland Rape' show, Autumn-Winter, 1995-6
 • alexander
  A rare ensemble made for McQueen's 'Highland Rape' collection but not used in the show, Autumn-Winter, 1995-1996.
 • A fine Alexander McQueen for Givenchy couture silver beaded evening gown, Spring-Summer, 1998.
 • A fine Alexander McQueen for Givenchy couture tartan 18th century inspired dress, 'Eclect-Dissect' collection, Autumn-Winter, 1997-98

www.kerrytaylorauctions.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties