0

bond girl 150Wie kent de films van James Bond niet? Vijftig jaar geleden verscheen de eerste Bond in de bioscopen en ondertussen zijn we 23 films verder. Voor de vijftigste verjaardag van de 007 geheim agent wordt in de Kunsthallen van Rotterdam een heel bijzondere exhibitie gehouden.

Designing 007: Fifty

Years of Bond Style laat alle kostuums, gadgets, propstukken en originele foto’s zien uit alle films die uitgebracht zijn. 500 unieke stukken laten onder andere de witte tuxedo dat acteur Roger Moore droeg in de film Octopussy (1983), de oranje bikini die Bond Girl Halle Berry droeg in Die Another Day (2002) en een zilveren Austin Martin dat zelfs in twee verschillende films van de Bond reeks terugkwam.

Je kunt van aankomende 12 oktober tot 8 februari 2015 de expositie bewonderen in de Kunsthallen van Rotterdam. Waan je in een wereld van spionage, actie en al het moois dat de Bond Girls ooit gedragen hebben. Wellicht zien we Cara Delevingne of Rihanna, die misschien de nieuwe Bond Girls worden, binnenkort wel schitteren in zo een authentiek kostuum.

  • bond girl

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties