0

gucci unicefWe zien steeds vaker dat de bekendste modehuizen of ontwerpers zich willen inzetten voor goede doelen en Unicef speelt hier ook elk jaar op in. De organisatie heeft weer de hulp ingeschakeld van verschillende modeontwerpers om iets bijzonders te creëren voor een groot veiling spektakel in Parijs.

Grote namen in de fashionwereld als Ellie Saab, Dolce & Gabbana, Issey Miyake en Miuccia Prada hebben flamboyante fashion dolls voor Unicef ontworpen. Het gouden duo Dolce & Gabanna hebben zich voor hun pop laten inspireren door de hoofdpersonage Violetta uit Verdi’s La Traviata en het popje van Prada draagt een outfit uit de herft/winter collectie van 2014. Daarnaast draagt de creatie van Ellie Saab een prachtige felroze jurk en heeft Miyake voor zijn pop gewerkt met speciale vouwtechnieken.

Op 24 november worden deze handgemaakte poppen tentoongesteld en vervolgens geveild. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar de kinderen in Darfur en de poppen zullen daarom vast wel als hete dure broodjes over de toonbank gaan.

Bekijk hieronder een aantal van de poppen die ontworpen zijn voor Unicef.

 • dolce-gabbana_1300x900
  Dolce & Gabbana
 • gucci_1300x900
  Gucci
 • prada_1300x900
  Miuccia Prada
 • elie-saab_1300x900
  Ellie Saab
 • maison-issey-miyake-recupere_1300x900
  Issey Miyake

(Beeld: www.frimoussesdecreateurs.fr)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties