0

haar 2 150Met de verandering van de seizoenen moet je ook aanpassingen doen op het gebied van jouw beauty routine. Zo zal je wellicht een andere kleur foundation moeten gaan gebruiken nu je zomerse kleurtje verdwijnt, maar ook het haar heeft veranderingen nodig.

Het veranderen van de temperatuur kan jouw haar flink in de war brengen en daarom is het nodig om jouw haarverzorging routine hierop aan te passen. Dit geldt voor zowel de kleur als voor de textuur. Wij hebben 5 manieren voor jou op een rijtje gezet zodat jouw haar de herfst zal overleven.

1. Zorg ervoor dat het haar beter gehydrateerd is
Waarschijnlijk krijg jij tijdens de herfst ook last van een droge en jeukende huid door het koudere weer, hetzelfde gebeurt met je lokken. Met de overgang van zomer naar herfst is het essentieel om haarmaskers toe te voegen of een andere shampoo en conditioner te gaan gebruiken om het haar te laten wennen aan het verschil in temperatuur. Zoek voor meer moisturizing ingrediënten in deze producten, zoals jojoba en buriti olie om ervoor te zorgen dat jouw strengen gehydrateerd zijn.

2. Gebruik natuurlijke ingrediënten
Voorkom verdere uitdroging van jouw lokken door het gebruik van producten die compleet natuurlijk zijn. Deze zullen het haar niet beschadigen zoals de producten die gemaakt zijn van alcohol of synthetische producten. Ook voor de andere seizoenen kan je deze tip blijven toepassen.

3. Kies voor een donkerdere haarkleur
De zomer staat gelijk aan sunkissed lokken en velen van jullie kiezen er ook voor om in die periode highlights te laten verven. Hoe minder je buitenkomt en het haar minder blootgesteld wordt aan de zon, hoe meer de highlights zullen verkleuren en vervagen. Kies daarom juist tijdens de herfst voor een haarkleur die twee tinten donkerder is dan in de zomer.

4. Investeer in volumizer
Als de temperaturen dalen, zit de kans er in dat jouw volle bos zijn volume verliest en plat langs je hoofd gaat hangen. Zoek daarom naar (natuurlijke) haarproducten die voor de volume zorgen die je nodig hebt in de herfst. Gebruik dit vooral in de aanzet van het haar en niet in de punten. Dit zorgt ervoor dat het haar niet zwaar wordt aan de onderkant, waardoor het uiteindelijk alsnog plat zal zitten.

5. Reinig de hoofdhuid
De zomer laat heel wat achter op jouw hoofdhuid, denk aan zonnebrand, salt sprays en zand: dit kan allemaal zorgen voor vettige en slappe wortels. Start het nieuwe seizoen goed door jouw hoofdhuid een ware detox te geven van al het zomerse geweld. Doe dit met een speciale shampoo die hier geschikt voor is en doe dit eens in de twee weken. Dit is alleen geschikt voor dames met nog de eigen haarkleur en dus niet geverfde lokken. De shampoo is namelijk zo krachtig dat het ervoor zal zorgen dat de verf uit het haar verdwijnt. Als je voor tip drie kiest, kan je deze laatste tip dus sowieso overslaan.

  • haar 2

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties