0

appelazijnVolgens sommige is appelazijn het wondermiddel om af te vallen, terwijl andere beweren dat dit klinkklare onzin is. Of dit wel of niet waar is zul je zelf moeten ontdekken, het helpt in ieder geval wel voor heel veel andere beauty issues!

Een fles appelazijn hoort echt niet alleen thuis in de keuken, maar verdient juist een plekje op jouw make-up tafel. Dit middeltje is voor super veel beauty problemen goed en wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet.

1. Herstel van de huid
Gooi acht gram appelazijn in een bad met warm water en ga daar een kwartier lang in weken. Het pH level van de azijn is hetzelfde als die van het beschermende zuurlaagje op de huid. Even liggen in een bad met dit middeltje erin zorgt ervoor dat de beschadigde huid hersteld.

2. Gezichtstoner
Mix één eetlepel appelazijn met twee kopjes water, doop hier een katoenen watje in. Veeg dit over een gereinigd en droog gezicht, maar spoel het niet af het droogt namelijk snel op. Dit zorgt voor vermindering van de poriën en het stimuleert de circulatie van je huid.

3. Haar spoeling
Mix twee eetlepels appelazijn met één kopje water en smeer dit in het haar na het gewassen te hebben met shampoo. Spoel het grondig uit en gebruik daarna een lichte conditioner. Het zal de resten van producten wegwassen en hierdoor krijg jij die shiney lokken waar je altijd al zo naar verlangde.

4. Verbrande huid
Mix een half kopje appelazijn met vier kopjes water. Dompel hier een washandje in en leg deze op de verbrande huid. De azijn zorgt voor herstel van de pH waarde en voorkomt dat er blaren op de huid zullen ontstaan. Dit werkt wel alleen voor lichte verbrandingen.

5. Oplossing voor scheerbultjes
Doe een klein beetje pure appelazijn op een katoenen watje en veeg dit over het probleemgebied. Probeer voor geïrriteerde bultjes er eerst een laagje honing over te smeren, laat dit vijf minuten zitten, veeg het af en doe dan de behandeling met het appelazijn. Het zuur van de azijn zorgt ervoor dat de huid zachter wordt, waardoor ingegroeide haartjes beter eruit kunnen groeien.

6. Behandeling tegen roos
Maak een goedje met 50/50 appelazijn en water en masseer dit in je hoofdhuid voordat je het gaat wassen met shampoo. Je kan ook één theelepeltje appelazijn mixen in je normale shampoo en daarmee je haar wassen. Het wondermiddeltje heeft namelijk anti-schimmel vereisten die de roos bestrijden en zal ervoor zorgen dat de schimmel niet verder kan groeien.

7. Blauwe plekken
Maak een watje nat met pure appelazijn en plak deze door middel van een pleister vast op de plek waar je een blauwe plek hebt. Laat dit voor een uur zitten. Het goedje zorgt ervoor dat de gewonde huid gekalmeerd wordt en dus hersteld.

8. Muggenbulten
Ook voor dit probleem maak je een watje vochtig met pure appelazijn en dep deze op de muggenbulten. Het zal meteen voor een opluchtiging zorgen en zal de zwelling van de bulten verminderen.

  • appelazijn

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties