0

komkommer 150We smeren ons tijdens die zonsessies in met zonnebrandcrème factor 20, 30 en soms zelfs 50 maar het komt helaas toch nog geregeld voor dat we verbranden. Zoals iedereen wel zal weten, kan dit flink pijn doen.

Daarom hebben wij negen manieren voor je gevonden waar je die zonverbrande huid mee kan behandelen. Lees snel mee en weet voortaan hoe je die vervelende pijn iets kan verzachten!

1. Neem een bad
Strooi een royale hoeveelheid zuiveringszout in een lauw bad en ga hier voor ongeveer 15 tot 20 minuten in liggen als je op veel plekken verbrand bent. In plaats van je af te drogen, laat je de zoutoplossing op de huid drogen. Voor kleine verbrande gebieden, zoals je schouders, mix je zuiveringszout met koud water en breng je het met een washandje op je huid aan.

2. Aloë Vera
Bewaar een Aloë Vera blad in de koelkast of haal een Aloë Vera gel. Dit middeltje verzacht de huid en helpt de pijn op de plekken die verbrand zijn te verminderen. Ook kun je Aloë Vera gel gebruiken om ijsblokjes van te maken en je verbrande plekken mee te koelen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap!

3. Abrikoos
Een vervelend gevolg van verbranding door de zon is dat je vaak gaat vervellen. Wij hebben hier de perfecte oplossing voor! Laat vijf abrikozen weken in warm water en pureer ze met een lepel honing. Breng het mengsel aan op de verbrande huid en laat het 15 minuten zitten. Dit gaat vervelling tegen!

4. Komkommer
Bewaar een komkommer in de koelkast en gebruik deze op het moment dat je iets te lang in de zon hebt gelegen. Snij de komkommer in schijfjes en leg deze op je verbrande huid. Dit verkoelt de huid en zorgt er gelijk voor dat het vochtgebrek in de huid terug wordt aangevuld.

5. Yoghurt
Wat goed helpt tegen een roodverbrand gezicht, is een masker van yoghurt. Hiervoor meng je een kopje yoghurt met een half kopje havermout en laat dit vervolgens 15 minuten intrekken. De huid wordt meteen koeler en wordt verzacht.

6. Tomaten
Tomaten zijn een heel handig middeltje tegen de roodheid van verbranding door de zon. Bewaar er daarom altijd een paar in de vriezer, just in case! Wanneer je een tomaat pureert en dit mengsel op je huid aanbrengt, zal het minder rood worden.

7. Breng een koel compress aan
Dompel een washandje in koud water en breng dit direct aan op de verbrande huid. Doe dit enkele minuten en maak de washand dan weer nat om de handeling hierna te herhalen.

8. Drink veel water
Naast dat de zon zorgt voor een verbrande huid, zorgt het er ook voor dat de huid minder gehydrateerd is. Vul die verloren vloeistoffen daarom snel aan door veel water te drinken, terwijl je herstelt van de verbranding. Omdat de verbrande huid zo goed gehydrateerd is, zal het ervoor zorgen dat de huid sneller geneest.

9. Paracetamol
Heb je zoveel pijn dat je er amper van kunt slapen? Neem dan een pijnstiller in zoals een paracetamol of ibuprofen. Dit werkt ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat de pijn iets beter te verdragen is.

  • komkommer 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties