0

platte buik tips 150Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is om aan ons figuur te werken. Alle kilo’s van de koude wintermaanden (inclusief de feestdagen) moeten er weer af, want het duurt niet zo lang meer tot we weer in bikini moeten!

Je hebt al onze voedingstips al opgevolgd, maar je hebt nog steeds niet dé buik die je wilt hebben. Dan is het tijd voor andere maatregelen. Wij hebben acht tips voor je waardoor je buik binnen een mum van tijd platter is.

1. Een simpele tip is om jezelf er gedurende de dag aan te herinneren om je buik in te houden. Hierdoor lijk je niet alleen dunner, nee, het is ook nog eens een mini-workout en je hebt een betere houding. Drie vliegen in één klap!

2. Tsja, je zult er toch aan moeten geloven: cardio. Zwemmen, rennen en fietsen zijn de beste oefeningen om van het vet op je buik af te komen. Gelukkig wordt het weer mooi weer en kun je naar buiten, maar anders kun je je sportschool tot beste vriend maken.

3. Studies wijzen uit dat stress en weinig slaap ervoor zorgen dat je een dikkere buik krijgt. Doe dus bijvoorbeeld aan yoga of pilates (dat is gelijk een workout!), zorg dat je af en toe tijd voor jezelf neemt, lees af en toe een boek… Doe wat voor jou het beste werkt.

4. Let natuurlijk gedurende het proces op wat je eet, want ieder pondje gaat door het mondje. Zorg voor genoeg proteïne en verse groenten in je dieet. Zout, suiker en koolhydraten zorgen ervoor dat je buik opblaast, dus probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

Doutzen showt haar platte buik in Victoria's Secret sportoutfit

Doutzen showt haar platte buik in Victoria’s Secret sportoutfit

5. Doe voordat je gaat slapen wat crunches (ofwel sit-ups), want zonder buikspieren zul je nooit die droombuik krijgen. De oefening kan iedereen gewoon thuis doen: je gaat op je rug liggen, legt je handen achter je oren, zet je voeten op de grond en beweegt je bovenlichaam naar het plafond (let er wel op dat je niet aan je nek gaat trekken, dan werkt het niet!).

6. Doe push ups, een bruggetje en crunches op een speciale bal. Op die manier train je je balans en maak je de oefeningen net iets zwaarder.

7. Als je je buikspieren nog verder wilt trainen, kun je beginnen aan planken. Je zet hierbij je onderarmen en tenen op de grond en zorgt ervoor dat je lichaam in één lijn staat. Probeer dit dertig seconden vol te houden en hou een pauze, doe dit drie keer. Probeer op die manier te zorgen dat je steeds langer als een plank kunt blijven staan.

8. Zorg dat je je spieren traint, want spieren verbranden vet. In een studie is gebleken dat mensen die gewichten heffen 15% meer vet rond de organen verbranden dan mensen die dit overslaan tijdens het sporten. Je weet dus wat je te doen staat!

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties