0

liefdesverdriet tips 150Het is net uit met je vriend en je hele wereld stort in elkaar. Bovendien staat Valentijnsdag voor de deur. Ho, stop! Zie in dat je wereld niet in duigen valt als je weer single bent. Single betekent namelijk niet dat je meteen helemaal alleen bent! Zie in wat je nog wél hebt: je lieve ouders, broers en zussen, je vrienden en vriendinnen. Wees dan ook niet bang om bij hen uit te huilen, daar zijn ze voor!

Eigenlijk is het allemaal een chemische reactie in je hersenen. Je hebt namelijk constant een stofje aangemaakt en daar moet je nu zonder. Het is dus een kwestie van cold turkey afkicken. Hoewel je aan dit proces niet zoveel kunt veranderen, hebben wij toch nog een aantal nuttige tips voor je opgesteld die het door je liefdesverdriet heen komen nét even wat makkelijker maken.

1. Ga sporten
Een sport als yoga of pilates kan heel rustgevend werken, maar door iets actievers te doen zoals boksen of atletiek kun je al je boosheid eruitgooien. Kies wat het beste bij je past. Om je wat meer zelfvertrouwen te geven, mag je ook best een leuke sportoutfit aanschaffen.

2. Laat je lekker verwennen
Neem bijvoorbeeld een massage of ga naar de sauna. Niets is beter dan jezelf even een relaxmomentje gunnen en je in de watten laten leggen. Op sites als Groupon heb je altijd wel een leuke deal zodat het niet eens een aanslag op je portemonnee hoeft te zijn.

3. Zorg voor afleiding
Wij snappen dat jij je het liefst een paar dagen in huis opsluit, maar laat dan in ieder geval je vrienden of vriendinnen langskomen om je af te leiden van je ex. Zet bijvoorbeeld een komische film op en probeer weer eventjes te lachen.

4. Geniet ervan dat je weer single bent!
Schaf mooi jurkje aan en ga lekker dansen en plezier maken met je vriendinnen. Als je leuke dingen doet, plezier uitstraalt dan ga jij jezelf ook veel gelukkiger voelen. En laat dat nou net ook een stuk aantrekkelijker zijn dan iemand met een verdrietig gezicht. Twee vliegen in één klap dachten wij zo!

5. Besteed aandacht aan jezelf
Zoek niet meteen weer een nieuwe vriend, maar besteed aandacht aan jezelf. Als je een tijdje met iemand bent, kun jij jezelf een beetje verliezen. Om aan je inner beauty te werken zijn zelfhulpboeken een optie, anders zijn er genoeg andere sites met leuke tips.

6. Verslons je uiterlijk niet!
Ga naar de kapper voor die haircut die je altijd al wilde maar nooit durfde en doe lekker een maskertje op om je huid een boost te geven. Smeer jezelf elke dag in met bodylotion (als je dat niet al deed) en ga uitgebreid badderen of douchen. Een fris make-upje zorgt er niet alleen voor dat je er beter uitziet, maar je voelt jezelf er ook beter door.

7.  Snoepen mag best wel even, maar eet daarna gezond
De eerste paar dagen mag je je best te goed doen aan bonbons, ijs en andere lekkernijen, maar hou dit niet te lang vol. Na drie dagen is het echt weer tijd om al die zoetigheden aan de kant te schuiven en weer gezond te gaan eten. Je zult merken dat je je hierdoor gelijk een stuk beter voelt.

8. Retail therapy kan nooit kwaad
Wij vrouwen zijn dol op shoppen en als je liefdesverdriet hebt, mag je jezelf best wel even trakteren op een mooie outfit. Het kan ervoor zorgen dat je jezelf nét even wat lekkerder in je vel zit als je jezelf bijvoorbeeld die perfecte jeans gunt.

He's Just Not That Into You

He’s Just Not That Into You bij Bol.com

Rituals Honey Touch Bodycream bij DeBijenkorf.nl

Rituals Honey Touch Bodycream bij DeBijenkorf.nl

Ted Baker A-lijn jurk

Ted Baker A-lijn jurk bij DeBijenkorf.nl

Nike Performance Lunarfly bij Zalando.nl

Nike Performance Lunarfly bij Zalando.nl

Origins gezichtsmasker

Origins gezichtsmasker bij Douglas.nl

J Brand 811 Mid Rise Skinny Jean bij Asos.com

J Brand 811 Mid Rise Skinny Jean bij Asos.com

Prestat Sea Salt Caramel Truffles bij DeBijenkorf.nl

Prestat Sea Salt Caramel Truffles bij DeBijenkorf.nl

Esprit Feel Fine Push Up Bra Cushion Wire bij Asos.com

Esprit Feel Fine Push Up Bra Cushion Wire bij Asos.com

Rituals Geurskaars Sacred Fire bij DeBijenkorf.nl

Rituals Geurskaars Sacred Fire bij DeBijenkorf.nl

Exit Liefdesverdriet van Rianne Verwoert bij Bol.com

Exit Liefdesverdriet van Rianne Verwoert bij Bol.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties