0

nagellak perfect 150Iedere vrouw weet hoe belangrijk het is dat de handen er verzorgd uitzien en daarbij horen gelakte nagels. Alleen veel zien er tegen op om zelf de nagels te lakken en rennen al gauw richting de nagelsalon om het te laten doen, wel zo makkelijk.

Het kan best lastig zijn om mooi je eigen nagels te lakken: er komen beschadigingen in door het niet lang genoeg laten drogen of de lak zit helemaal naast de nagels. Toch is om de paar weken langs de nagelstudio gaan voor een manicure is vanaf nu verleden tijd. Door deze 8 handige tips toe te passen, heb jij straks de perfect gelakte nagels en helemaal all by yourself.

1. Doop je nagels in ijswater na het lakken
Voorzie jouw nagels van een ice bucket challenge en stop ze na het lakken in een kom met ijskoud water. Hou ze er een paar minuten in en dit zal ervoor zorgen dat jouw nagellak bevriest en dus droogt. Hoef je niet meer uren met je handen te wapperen of te blazen.

2. Spuit anti-aanbakspray op je nagels
Ben jij een koukleum en hou je het echt niet vol om een paar minuten met je handen in het ijskoude water te zitten? Spuit dan een anti-aanbakspray op je nagels als je ze net gelakt hebt. Dit werkt even goed als een quick dry spray die je ziet in de salons. Wacht wel een paar minuten voordat je de olieachtige smurrie die achterblijft er afwast.

3. Watjes doorweken met nagellak remover
Heb je een feestje gehad en had je voor de gelegenheid glitternagellak opgedaan? De kans is groot dat je dit er haast  niet meer vanaf krijgt of toch wel? Pak een aantal wattenschijfjes en stop die in een kommetje met nagellakremover zodat het goed intrekt. Pak kleine stukjes aluminiumfolie en wikkel deze om je vinger terwijl het watje op de nagel ligt. Zorg er wel voor dat het strak zit en laat het vervolgens vijf minuten zitten. Verwijder de folie en het schijfje tegelijk en de nagellak zal eraan blijven plakken.

4. Rol je nagellakpotje tussen je handen
Schud jij ook altijd jouw nagelplakpotje voordat je begint met lakken? Vervang deze gewoonte door het potje te rollen tussen je handpalmen. Hiermee voorkom je dat er bubbels in de lak komen en het resultaat er bobbelig uitziet.

5. Je nagellakdopje dopen in heet water
Als je een tijdje dat ene kleurtje nagellak niet hebt gebruikt, komt het wel eens voor dat je het dopje er niet meer vanaf krijgt. Vul dan een kommetje met heet water en plaats het potje ondersteboven erin. Zorg er wel voor dat het water net komt tot het dopje en niet bij het gedeelte waar de nagellak inzit. Wacht een paar minuutjes en jouw potje zal weer met gemak opengaan.

6. Wikkel een rubberen elastiek op het dopje
Lukt het je nog niet om je potje open te krijgen na voorafgaande tip, wikkel dan een groot rubberen elastiek om het dopje. Dit zorgt ervoor dat je een betere grip hebt en het potje sneller open krijgt.

7. Smeer vaseline langs het randje
Wissel jij vaak met verschillende lakjes en gebruik je dat ene potje maar eens in het half jaar? Dan zal je vaak last hebben van de twee bovenstaande problemen. Smeer na het gebruik een klein beetje vaseline met een wattenstaafje op het randje van je potje. Dit voorkomt dat je nagellak uitdroogt en je zal hem de volgende keer gemakkelijker open krijgen.

8. Gebruik vaseline om binnen de randjes te blijven
Vind jij het ook moeilijk om nagellak enkel op je nagels aan te brengen en niet op je huid? Dit is niet langer meer een probleem als je op de randjes naast je nagels vaseline smeert. Als je nagels droog zijn dan kun je de lak op je huid makkelijk eraf halen met een tissue.

  • nagellak perfect 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties