0

nagellak 150Bijna iedere vrouw houdt er van om verzorgde handen te hebben en hier horen natuurlijk ook mooi gelakte nagels bij. Helaas is dit echter een nogal tijdrovend klusje en daarom lopen we er niet zelden met een tikkeltje onverzorgde nagels bij.

Wij weten hoe vervelend het is om te moeten wachten tot je nagellak eindelijk droog is. Heb je net je vingers in de verf gezet, moet je alweer naar het toilet! Of je lakt je nagels voordat je gaat slapen en komt er ‘s ochtends achter dat het toch niet zo mooi is geworden als je hoopte…

Om dit soort ergernissen te vermijden (want: hoe minder stress, hoe beter!), hebben wij een aantal tips om je nagellak sneller te laten drogen.

1. Houd je nagels eens onder de koude kraan. Let er wel op dat je de straal niet te hard zet, want dan verpest je je vers gemanicuurde vingertjes.

2. Heb je écht haast? Hou je handen dan een paar minuutjes in de vriezer. Misschien is het niet zo aangenaam, maar je nagels zullen wel echt een stuk droger zijn.

3. In de winkels zijn een hoop sneldrogende sprays en druppeltjes te vinden. Deze verkorten je wachttijd ook.

4. Zet je föhn op de koude stand en hou hem op je handen gericht of hou ze voor de airco. Dit werkt namelijk hetzelfde als blazen, maar dan veel sneller.

5. Een andere manier is om een sneldrogende topcoat te gebruiken. Normale nagellak doet er namelijk wel tien tot vijftien minuten over om helemaal te drogen, terwijl sneldrogende producten soms maar vijftig seconden nodig hebben.

6. Deze kende je vast nog niet: bakspray. Kies er één op plantaardige basis (niet op boter!) en spray het op je nagels. Ze zullen een stuk sneller drogen en je kunt de olie die naast je nagel terecht is gekomen, in je nagelriemen smeren. Twee vliegen in één klap!

7. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je nagellak dik en stroperig wordt naarmate hij langer mee gaat. Die lak zal dus nooit (snel) drogen. Zorg er daarom altijd voor dat je goede nagellak hebt waarmee je dunne laagjes kan aanbrengen.

8. Er bestaan speciale apparaatjes om je nagels sneller te laten drogen. Dit heten nageldrogers en je hebt ze in alle prijsklassen. Misschien een (kleine) investering waard?

  • nagellak tips snel droog 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties