0

pure chocolade 150We hebben altijd wel periodes in ons leven waarin we even iets minder in ons vel zitten. Dat dipje lossen we meestal op door wat ongezond voedsel naar binnen te snacken, maar of we hier nu gelukkiger van worden?

Dat moet anders kunnen en wat blijkt? Er is dus wel degelijk voedsel dat ons gelukkiger kan maken! Mocht je nog een keer zo’n dip hebben, lees dan snel verder en eet voortaan deze gezondere varianten!

1. Mosselen
Niet iedereen houdt van dit glibberige schelpdier, maar het blijkt erg goed te zijn voor je gemoedstoestand. Er zitten namelijk grote hoeveelheden vitamine B12, selenium, jodium, eiwitten en zink in. Jodium, selenium en zink helpen bij de werking van je schildklier, die op zijn beurt weer helpt bij het regelen van je stemmingen en gewicht. Heel belangrijk voor je mood dus! Vitamine B12 zorgt ervoor dat je hersenen scherp blijven.

2. Pure chocola
We grijpen niet voor niets naar de chocola als we even in een dip zitten, want je gaat je er echt beter door voelen! Pure chocolade verbetert de bloedsomloop naar de hersenen en versterkt de concentratie. Hierdoor voel je je meer energiek en levendig! Denk nu alleen niet dat je meteen een hele reep moet opeten, want een paar gram pure chocolade is al genoeg voor dit effect.

3. Asperges
Asperges bevatten een hoge dosis foliumzuur en tryptofaan. De helft van de mensen met een depressie heeft een laag foliumzuurgehalte. De hersenen gebruiken tryptofaan om serotonine aan te maken wat weer helpt bij het stabiliseren van stemmingen.

4. Honing
Honing in de thee of op brood is niet alleen lekker, maar het geeft je ook nog eens een oppepper! Honing is veel beter dan suiker. Het bevat namelijk kaempferol en quercetine wat je hersenen gezond houdt en een depressie kan voorkomen. Ook heeft honing minder effect op je bloedsuikerspiegel dan suiker.

5. Tomaten
Alle tomaten bevatten de antioxidant lypcopeen, die de hersenen beschermt en ontstekingen erin bestrijdt. Voor het beste resultaat kun je tomaten het beste eten met olijfolie. Hierdoor wordt lypcopeen beter opgenomen.

6. Kokosnoot
Van het eten van een kokosnoot (het harde gedeelte) wordt je happy! Kokosnoten bevatten namelijk triglyceriden, dit zijn speciale vetten die zorgen voor een betere mood en de gezondheid van de hersenen verbeteren.

7. Amandelen
Het eten van een handvol amandelen verbetert niet alleen de gezondheid van je hart, maar helpen ook om het stofje dopamine aan te maken. Dopamine zorgt voor een blij en gelukkig gevoel!

  • pure chocolade 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties