0

74e93fd7b5e58f3d884b8b2c7cb9128dTegenwoordig delen en zeggen we alles maar op social media. Het voelt als een privé plek om gedachtes en leuke foto’s te delen met mensen die je kent. Vaak wordt er alleen vergeten dat er veel meer mensen op jouw social media kunnen meekijken. Als je op zoek bent naar een baan, kan jouw openheid op social media zelfs desastreuze gevolgen hebben.

Als jouw social media accounts een te onprofessionele uitstraling hebben, kan dat namelijk de reden zijn dat je CV in de prullenbak beland. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat social media je kan helpen bij het scoren van je baan. Met Facebook, Instagram en vooral ook LinkedIn kan je professionaliteit uitstralen en laten zien wat je in je mars hebt. Zorg dus dat je je accounts goed in de gaten houdt en doe dit vooral niet:

1. Werk gerelateerde klaagzangen 
Social media is niet de plek om te gaan zeuren over je baan, je collega’s of je baas. Ook als je ze niet als vriend hebt, kunnen deze comments toch uitkomen en toekomstige (of huidige) banen op het spel zetten. Klagen doe je maar lekker live tegen je vriendinnen of vriend.

2. Too much information 
Ja, TMI bestaat en al helemaal als je je social media zakelijk wilt inzetten. Bezoekjes aan de huisarts voor een schimmelnagel, de troubles met je knipperlicht relatie en je vreemde ontlasting zijn dus een absolute no-go op Facebook.

3. Party pics 
Er is niks mis mee om ieder weekend tot het naadje te gaan op de leukste feestjes, dat is helemaal jouw keuze, maar in het belang van je baan kan je maar beter niet al het bewijs op Facebook posten. Wie weet is die foto van jou in crop top met bezweet hoofd en een oververhitte man naast je wel de dooddoener bij je volgende sollicitatie.

4. Meedoen aan controversiële gesprekken 
Op het internet kan het stof soms heel hoog opwaaien en iedereen roept van alle kanten extreme uitspraken. Probeer je echter niet te mengen in onderwerpen die je aan het hart gaan, want voor je het weet maak je in the heat of the moment zelf een te extreme uitspraak en krijg je daar spijt van.

5. Etiquette 
Bespaar jezelf de schaamte van een online tirade in CAPSLOCK en met een heleboel emoticons. Niet cool en nobody cares. Plus, als je interviewer ziet dat jij je emoties niet onder controle kan houden betekent dat exit voor jou in het sollicitatieproces.

6. Agressief netwerken 
Ja, LinkedIn kan je gebruiken om een nieuwe baan te vinden, maar ga alsjeblieft geen mensen stalken. Dit zal hoe dan ook niet uitpakken zoals jij wilt.

7. Hinten op illegale praktijken 
Of het nou een grapje is tussen jou en je zusje, een serieus plan of een waargebeurde herinnering, zorg ervoor dat je op social media niet gelinkt kan worden aan illegale praktijken. Dit zal je natuurlijk op geen enkele manier helpen bij het vinden van je droombaan.

  • 74e93fd7b5e58f3d884b8b2c7cb9128d

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: m)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties