0

rennen 150Ieder lichaam is prachtig, maar met bikini season om de hoek willen we toch op ons eten letten. Ieder pondje gaat immers door het mondje. Afvaltips die gemakkelijk in ons drukke leven zijn op te nemen zijn dan ook meer dan welkom.

Verwacht geen quick fix of crashdieet, maar wel zeven manieren om verantwoord met afvallen bezig te zijn en met kleine veranderingen snelle resultaten te boeken.

1. Stop met Alcohol
Via alcoholische drankjes krijgen we ongemerkt veel calorieën binnen. Wijn en cocktails zitten namelijk vol met suiker. Als je echt serieus bent over afvallen is het dus belangrijk om goed na te denken over je alcoholconsumptie. Stop er helemaal mee, of denk er op z’n minst net zo goed over na als het eten van een stuk taart.

2. Niet eten na het avondeten
Ooit de fabel gehoord dat je alles wat je na 20:00 eet niet meer verbrand en dus opslaat als vet? Deze claim is niet helemaal waar, maar het idee erachter wel. Meestal hebben we namelijk al genoeg calorieën binnen gekregen gedurende de dag. Alles wat we na het avondeten nog in onze mond stoppen veroorzaakt dus een overschot aan calorie inname en om af te vallen heb je juist een tekort aan calorieën nodig. Het instellen van een avondklok voor snacks kan je dus helpen minder calorieën binnen te krijgen.

3. Drink meer water
Een beetje een schot voor open doel, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Drink veel water! Water houdt je gehydrateerd en daarnaast haalt ons lichaam regelmatig de prikkels ‘dorst’ en ‘honger’ door elkaar. Drink dus een glas water voordat je naar een snack grijpt en wacht af of het hongerige gevoel wegtrekt.

4. Zorg voor genoeg slaap
Het is wetenschappelijk bewezen, van te weinig slaap wordt je dik! Dit komt doordat hormonen die je gewicht beïnvloeden tijdens je slaap in evenwicht worden gehouden. Klok jij te weinig slaapuren, dan betaal je daar zo de prijs voor. Goed excuses om komende zondag extra lang te blijven liggen!

5. Gooi je workout op de schop
Afvallen gaat altijd sneller als je sport. De manier waarop je sport kan echter ook veel uitmaken. Doe jij aan langdurige cardio? Wil je snel resultaten boeken dan is je routine omgooien een goed idee. Met intervaltraining verbrandt je namelijk veel meer calorieën én bouw je sneller conditie op.

6. Drink zwarte koffie
Het drinken van zwarte koffie kan helpen als jij snel nog wat pondjes eraf wilt hebben. Zeker als die zwarte koffie een vette latte met siroop en slagroom vervangt! Ook schijnt koffie een prima pre-workout drink te zijn, omdat je door de cafeïne een intensere en langere workout volhoudt.

7. Proteïne en vezels zijn de sleutel
Om gezond af te vallen moet je goede, vullende en verantwoorde maaltijden eten: drie keer op een dag en daarnaast tussendoortjes. Om te zorgen dat je na die maaltijden ook echt vol zit moet je er genoeg proteïnen en vezels aan toe voegen, die zorgen voor een lang verzadigd gevoel.

  • rennen 500

(Beeld: www.nike.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties