0

workout 150De meesten van ons zouden het liefst ‘s ochtends sporten, maar vaak lukt dat niet… vanwege kinderen, werk of (meestal) gewoon omdat we ons bed niet uit kunnen. Toch blijkt jezelf ‘s ochtends in het zweet werken goed te zijn.

Lees snel mee met de volgende tips en sta voortaan wat vroeger op voor die work-out!

1. Je verhoogt je vetverbranding wanneer dat moet
Als je s’ochtends gaat sporten, verhoog je je metabolisme op het juiste punt van de dag. In plaats van s’nachts, heb je nu juist overdag een verhoogd metabolisme waardoor je sneller vet zal verbranden. Win-win situatie dus!

2. Betere concentratie
Terwijl de rest van Nederland nog op één oor ligt, ben jij al lekker bezig. Het voordeel is dat het veel makkelijker is om je te focussen op het sporten. Niemand die je belt, whatsappt of een foto stuurt. Zelfs op facebook is nog niemand wakker!

3. Je ontloopt de drukte
Wanneer je s’ochtends de sportschool bezoekt, ontloop je vaak de drukte. Het is er dan heerlijk rustig en je kunt lekker aan de gang gaan met oefeningen. Thuis een frisse douche nemen en je bent klaar om de dag te beginnen!

4. Energie voor de hele dag
Een goede work-out geeft je mentale energie. Veel mensen knappen ervan op en het voelt nou eenmaal heerlijk om de dag gelijk gezond te beginnen! Daardoor zul je de rest van de dag ook veel gemotiveerder zijn om gezond te eten en dat ene koekje toch maar te laten staan omdat je nu toch al zo goed bezig bent.

5. Perfecte manier om wakker te worden
Beweging zorgt ervoor dat je hersenen wakker worden. Het geeft je energie waar je meerdere uren na de work-out nog plezier aan hebt. Mensen die s’ochtends sporten, zijn in de loop van de dag actiever waardoor ze nog meer calorieën verbranden.

6. Je hoeft helemaal niet zo vroeg op
Als je gewoon thuis oefeningen wil doen, dan hoef je maar een halfuurtje eerder op te staan. Ook als je besluit om te gaan hardlopen, hoef je de wekker maar drie kwartier eerder te zetten. Als de wekker gaat moet je maar denken aan je vrije avond die je, zonder jezelf schuldig te voelen, helemaal vrij kunt invullen!

  • workout 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties