0

water met citroen2Dat water goed voor je is, weten we onderhand wel. De smaak wordt op den duur echter wel erg saai, dus hoe kun je je glaasje water op een gezonde manier wat aantrekkelijker maken?

Het antwoord daarop: citroen! Water met citroen is niet alleen erg lekker, maar ook heel erg gezond! Hieronder geven we je zeven redenen waarom je dit extra gezonde glaasje water aan je dagelijkse dieet toe zou moeten voegen.

1. Wie zegt dat je zwanger moet zijn om te stralen? Citroensap zorgt voor hetzelfde effect; je huid gaat ervan stralen en je ziet er gezonder uit. Ook is het een natuurlijke reiniger voor je huid, helpt het tegen puistjes en werkt het tegen fijne lijntjes.

2. An apple a day keeps the dentist away? Vervang de appels maar door een lekkere, zure citroen, want het sap zorgt ervoor dat de slechte bacteriën in je mond worden gedood waardoor je een betere adem krijgt en er ontstekingen aan je tanden worden voorkomen.

3. Zeg maar dag tegen die vermoeiende lessen yoga en hallo tegen een glas water met citroen. Als je gestrest bent, verbruik je heel veel vitamine C en raad eens waar een citroen vol mee zit? Juist, ja!

4. Schuif al die dure dieetpillen maar aan de kant, want citroensap stimuleert de spijsvertering en de vetverbranding.

5. De vitaminen en mineralen in de citroensap zorgen ervoor dat je lichaam van binnenuit wordt ‘schoongemaakt’ waardoor je darmen beter hun best kunnen doen: nooit meer last van een opgezette buik!

6. Last van een naar hoestje? Ga voor warme citroensap, want dit zorgt voor een betere ademhaling. Door de bacteriedodende werking kan het namelijk ontstekingen in het ademhalingsstelsel tegengaan.

7. Citroenen zijn een boost voor het immuunsysteem. Door alle vitamine C en kalium die het bevat, worden je hersenen en zenuwen gestimuleerd.  Ook helpt kalium tegen een hoge bloeddruk.

Pimp jij je flesje water al met een schijfje citroen?

water met citroen(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties