0

Celebrity Tweeds 23-12.Het eerste waar veel mensen bij een ander naar kijken, is hoe hun huid er uitziet. Het is daarom ook niet zo gek dat er vaak naar foundation en dure crèmes wordt gegrepen om de first impression wat bij te staan.

Echter zijn er ook een heleboel oorzaken voor een slechte conditie van je huid die niet kunnen worden opgelost met een duur zalfje en waar we in eerste instantie nooit aan zouden denken.

Wil jij ook zo graag een flawless perzikhuidje? Wij hebben zeven dingen op een rijtje gezet waardoor het zou kunnen komen dat je dit nog niet hebt. Lees je mee?

1. Heb jij ook wel eens een hete laptop op schoot waardoor je rode plekken op je benen krijgt? Dit is echt superslecht voor je huid en kan zelfs paarsige vlekken veroorzaken.

2. Melk is goed voor elk? Echt niet! Onderzoekers zijn er nog niet helemaal uit waarom het zo is, maar het blijkt dat een verminderde inname van het witte goedje een positief effect heeft op acne.

3. Het sap van een limoen kan dan wel littekentjes vervagen, maar je kunt het beter niet op je gezicht smeren als je daarna in de zon gaat zitten. Dit kan namelijk een soort chemische reactie veroorzaken waardoor het daarna lijkt alsof je véél te lang in de zon hebt liggen bakken en ondertussen in een kreeftje bent veranderd.

4. Ook huisdieren kunnen soms meer kwaad dan goed voor je doen. Zo dragen sommige dieren huidziektes als stafylokokken en MRSA met zich mee die ze op jou kunnen overdragen als je met ze knuffelt.

5. Zelfs het dragen van jeans kan huidirritaties veroorzaken. Er is namelijk nikkel gevonden in de knopen van denim broeken en dat kan er voor zorgen dat je een bobbelige huid krijgt.

6. Dacht je dat sporten alleen maar goed voor je was? Fout! Het vasthouden van een tennisracket of een golfclub kan namelijk paarse vlekken veroorzaken. Ieuwl!

7. Gebruik jij een voorgeschreven medicijn voor op je gezicht? Gebruik dit dan nooit langer dan door de dokter of in de bijsluiter is aangegeven. Deze crèmes zijn namelijk superagressief voor je huid.

Celebrity Tweeds 23-12.

Miley Cyrus knuffelt ook graag met haar huisdier

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties