0

gewichtstoename redenen 150Nu we middenin de zomer zitten, willen we er op ons best uitzien. Extra kilo’s zijn echt niet gewenst nu we in onze bikini rond moeten dartelen op het strand.

Let jij echt wel op je voeding en je leefstijl, maar blijf je toch aankomen? We hebben 7 redenen op een rijtje gezet hoe dat misschien komt, maar vooral ook hoe we er vanaf moeten komen!

1. Je bent depressief
Als je je alleen en zielig voelt, is de neiging groot dat je voedsel naar binnen werkt waar meer vet en calorieën in zitten. Daarnaast zullen mensen die zich depressief voelen minder zin hebben in een work-out. Slik je antidepressiva dan kunnen deze ook zorgen voor een flinke gewichtstoename. Sluit je eventueel aan bij een support groep zoals Weight Watchers en ga samen de strijd aan tegen de extra kilootjes. Als je antidepressiva neemt, bespreek dan samen met je arts of je stap voor stap met de medicatie kan stoppen (als dit verstandig is natuurlijk!).

2. Je slikt de bepaalde medicatie
Slik je medicijnen voor bijvoorbeeld hartklachten, reuma of de anticonceptiepil? Dit kan de oorzaak zijn van de paar kilo meer die op de weegschaal verschijnen. Sommige medicijnen zorgen ervoor dat je meer eetlust krijgt of dat je stofwisseling anders gaat werken. Vermoed je dat jouw medicijnen inderdaad de oorzaak zijn, ga dan langs je huisarts om te kijken of er een andere behandeling mogelijk is.

3. Je darmkanaal is langzaam
Ga jij ongeveer één of twee keer per dag naar het toilet voor een grote boodschap, dan werkt alles prima! Is dit niet het geval, dan kan dit verklaren waar jouw extra gewicht vandaan komt. Wil je jouw stoelgang een handje helpen? Zorg ervoor dat je genoeg water binnen krijgt, samen met een dieet van vezelrijk voedsel.

4. Jouw lichaam mist de nodige voedingsstoffen
Als je een tekort hebt aan vitamine D, magnesium en ijzer, is je energielevel niet op peil. Dit houd je tegen om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, want je neigt meer naar cafeïne, suiker en koolhydraten. Je hebt ook de energie niet voor voldoende lichaamsbeweging. Let erop dat je voor voldoende magnesium en ijzer wat meer rood vlees, noten en spinazie binnenkrijgt. Om je vitamine D weer op peil te krijgen, is het belangrijk dat je wat meer zonlicht opneemt en meer melk drinkt. Pas op dat je niet een teveel hiervan krijgt, dit zorgt voor andere problemen.

5. Je wordt ouder
Als er één oorzaak is waar we helaas niets aan kunnen doen, is het ouder worden. De stofwisseling gaat op oudere leeftijd anders werken dan in de jonge jaren. Zorg ervoor dat je voldoende beweging krijgt en dat je koolhydraten zo veel mogelijk vermijdt.

6. Je hebt last van hielsporen
Als je last hebt van hielsporen (groeven in eelt op je hiel) of pijn in je knieën of heup, kan dit ervoor zorgen dat de extra kilo’s er bij jou aankomen. De pijn die je hierdoor ervaart, kan je tegenhouden om voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Dit resulteert automatisch in de ongewenste gewichtstoename. Probeer te gaan fietsen of zwemmen in plaats van hardlopen. Dit belast je lichaam al een stuk minder.

7. Je hebt het syndroom van Cushing
Het syndroom van Cushing komt bij 15 mensen op één miljoen mensen voor. De meest voorkomende klachten zijn: gewichtstoename, acne, overbeharing én paarsrode striae op buik, benen en armen. Vaak hoopt het lichaamsvet zich op één plek op en blijven de benen en armen dun en strak.

Kom je toch aan terwijl het echt niet aan je voeding ligt of aan de 6 eerder genoemde redenen? Ga dan voor de zekerheid even langs je huisarts.

  • BP_00239960

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties