0

thumb 150Toen je in jouw tienerjaren net begon met het gebruiken van make-up, vond je het waarschijnlijk onwijs leuk als mensen jou ouder schatten. Nu dat we juist ouder worden, willen we weer jonger lijken en hiervoor moeten we onze teenage make-up rituelen aanpassen.

Door nu nog steeds jouw make-up aan te brengen hoe jij dat deed van toen jij zestien was, kan je ervoor zorgen dat jij juist veel ouder lijkt. Daarom is het hoognodig dat jij jouw ochtendritueel aanpast en ervoor zorgt dat jij er weer een paar jaartjes jonger uitziet (dit kan nooit kwaad toch?).

1. Jouw blush als een streep aanbrengen
Waarschijnlijk heb jij altijd gedacht dat jij jouw blush vanaf de appeltjes van de wangen richting jouw haarlijn moet aanbrengen in een streep. Hierdoor lijk je juist ouder: om jong te lijken gaat het erom dat je er natuurlijk uitziet en dat vraagt om een andere aanpak met jouw blush. Kies ten eerste een roze- of perikkleurige blush en breng deze alleen aan op de appeltjes. Gebruik vervolgens een schone kwast om het vanaf de wangen verder uit te blenden.

2. Teveel foundation
Teveel foundation op jouw gezicht smeren, helpt misschien wel tegen ongewenste vlekjes camoufleren, maar ook dit laat jou ouder lijken dan dat je bent. Door een teveel zie je namelijk niet meer de textuur van de huid, wat juist voor een frisse uitstraling zorgt. Het beste is om te beginnen met een primer, vervolgens de foundation en te eindigen met een poeder. Gebruik deze producten alleen waar het nodig is, bijvoorbeeld op de T-zone.

3. Blijf mat
Wanneer je aan jeugdig denkt, denk je waarschijnlijk aan een schitterde huid en glossy lippen. Als je ouder wordt ,kan je beter uit de buurt blijven van glimmende make-up artikelen want deze zijn niet echt geschikt meer op bepaalde leeftijden. Voor de ogen mag je uiteraard wel altijd een mooi glinsterende oogschaduw gebruiken, maar kies voor een zo natuurlijk mogelijke kleur.

4. Te dunne wenkbrauwen
Dunne wenkbrauwen waren in de jaren’90 een absolute hit, maar anno 2014 kunnen deze echt niet meer. Kijk bijvoorbeeld naar Cara Delevingne met haar dikke en volle wenkbrauwen, dit is de trend van dit moment als het op wenkbrauwen aankomt. Door volle eyebrows te hebben zie je er in één klap een stuk jeugdiger en natuurlijker uit.

5. Te dik ingekleurde wenkbrauwen
Helaas is niet iedereen gezegend met volle en dikke wenkbrauwen en is het nodig om deze zelf te creëren. De meeste grijpen hiervoor al snel naar een wenkbrauwpotlood om de plekjes die net wat extra’s nodig hebben op te vullen. Het is beter om het potlood neer te leggen en te kiezen voor een shadow of gel die ervoor zorgen dat jouw wenkbrauwen veel natuurlijker lijken.

6. Vasthouden aan oude trends
Toen je net begon met make-uppen waren de trends heel anders dan dat ze op dit moment zijn. De kleuren die destijds populair waren, kunnen nu echt niet meer en daarom moet je dit net als op modegebied goed in de gaten houden. Vooral om jonger te lijken gaat het allemaal om natuurlijke kleuren. Kies voor een lichte bronzer om jouw huid een gezond tintje te geven en kies voor een mooie lichtroze lipstick.

7. Teveel concealer 
Niemand wil rondlopen met donkere kringen onder haar ogen, want hierdoor zie je er gelijk een stuk ouder uit. Alleen als je een teveel concealer en poeder in één keer onder jouw ogen smeert, zal dit averechts werken. Door de dikke laag wordt de lijn onder de kringen geaccentueerd. Gebruik in de plaats hiervan een kleurcorrector en meng deze met jouw foundation en breng een dunne laag aan.

  • thumb

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties