0

cf0f6d68e5100125ae128181749df09aDat de overheid en de ‘echte’ hotels en hostels er niet zo blij mee zijn, betekent natuurlijk niet dat wij gaan stoppen met Airbnb’en. We huren er vet graag een gezellig huisje voor ons eigen tripjes en als je langer op vakantie gaat dan kan je zelf ook wat vakantiegeld mee verdienen.

Maar op Airbnb geldt natuurlijk hetzelfde als op Marktplaats: als je handelswaar niet goed op de foto staat dan kom je er nooit van af! Daarnaast kan je natuurlijk ook nét iets meer geld vragen als je huis fantastisch op de foto staat en de citytrippers om jouw stekkie vechten. Interieurfotografie is echter een heel ander kunstje dan feestfoto’s maken of een tas op de gevoelige plaat vastleggen.

Om te zorgen dat jouw home sweet home opvalt op Airbnb hebben wij de beste interieurfotografie tips voor je verzameld. Zo maak je zelf foto’s van professionele kwaliteit en laat je de beste kant van je stulpje naar voren komen!

1. Niet té gepolijst
Een foto van je interieur moet niet te perfect zijn, er mogen best wat kussens te zien zijn die niet tot in perfectie zijn opgeklopt of een tafelkleed dat enigszins gekreukt op tafel ligt. Op die manier ziet het huis er toegankelijker uit.

2. Laat het licht uit 
Hoe tegen intuïtief het ook klinkt, fotograferen met de lichten uit is misschien het beste idee ooit. Zorg wel dat je goed op de dag fotografeert in dat geval, met natuurlijk licht. Kunstmatig licht kan kleuren vervagen en rare schaduwen werpen op je inrichting, natuurlijk licht houdt alles mooi en scherp.

3. Een teken van leven 
Soms voegt het extra charme toe aan de foto als je kan zien dat er iemand woont in het huis. Met een paar rondslingerende schoenen naast het bed of een koffiemok op tafel kom je al ontzettend ver!

4. Overdenk de bloemen die je neerzet 
Als het om bloemen gaat dan hoef je niet in iedere kamer full out te gaan. Zet op je slaapkamer een oude jampot met een paar tulpen uit de tuin of een bloesemtak die je van je buren ‘leent’. Het gigantische boeket dat op je eettafel staat is namelijk echt too much op je nachtkastje.

5. Let op reflecties
Als je overdag fotografeert kunnen er reflecties optreden op glazen en glimmende vlakken (keukenkastjes en schilderijen bijvoorbeeld). Let goed op dat je niet in één van die reflecties je eigen hoofd terugziet, dat is natuurlijk niet professioneel!

6. Hou het kader recht 
Het kader van je foto moet te allen tijde recht zijn. Check dit terwijl je de foto maakt met de lijnen van je muren, kasten en vloer. Anders moet iedereen die jouw foto’s bekijkt zijn hoofd kantelen.

7. Speel met je meubels 
Als je het gevoel hebt dat een bepaalde foto te leeg is om aantrekkelijk te zijn, wees dan niet bang ergens een leuk accessoire vandaan te toveren om de foto op te vullen en op te fleuren. De foto spreekt zo meer aan en je gasten missen écht dat bijzettafeltje in je slaapkamer niet.

  • cf0f6d68e5100125ae128181749df09a-1

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties