0

Prob150 Karlieeer jij ook wel eens weg te komen met het ‘niet douchen na een workout? Of hang je je kleding gewoon uit, omdat je morgen toch weer gaat sporten? Niet meer doen!

Het is juist goed om meteen te douchen na je workout en trek gewoon nieuwe kleding aan, want je andere kleding is nu bezweet en vies. En naast dit zijn er nog meer dingen die we stiekem wel doen, maar we beter achter wegen kunnen laten. Verschillende Amerikaanse sport en fitness experts geven ons tips en die kunnen we jou natuurlijk niet onthouden. Bekijk ze snel hieronder.

1. Cool down
Het uurtje sporten zit er weer op, de duty is weer gedaan dus kunnen we naar huis. Niet doen! Vergeet je cool down niet.  Een workout is namelijk niet echt afgesloten als je geen cool down doet. Geef je bloeddruk en je hart de tijd om weer terug op hun ‘normale’ niveau te komen om de kans op blessures te verkleinen.

2. Stretchen
Naar huis gaan met nog zware oefeningen in je spieren. NO! Wil je het ultieme resultaat bereiken? Dan moet je toch echt nog even vijf minuten langer blijven en al je spieren even lekker op stretchen. Ook helpt een goede stretch sessie tegen de spierpijn de volgende dag.

3. Niets meer eten
Juist omdat we nu goed hebben gesport gaan we niet weer die calorieën eraan eten. Zo denken we vaak, maar hey, iets gezonds eten met koolhydraten en en proteïnen is juist gezond. Neem bijvoorbeeld een bakje Griekse yoghurt met wat bessen of kies voor een handje vol noten.

4. Omkleden
Die sportkleding zit altijd wel heel comfy en we zijn nu toch thuis, no need om ons om te kleden. Wel dus! Die bezweete kleding is niet bevorderend voor je vocht peil in je lichaam, daarnaast kan die vieze kleding infecties doen aanwakkeren. Snel uit die kleding dus!

5. Niet douchen
Het valt allemaal best mee, zoveel heb ik niet gezweet, dus ik hoef heus niet te douchen. WRONG! Die douche is juist belangrijk, want met het sporten zweet je juist allerlei afvalstoffen eruit. Om deze na je workout lekker op je huid te laten zitten is niet al te best. Het kan zorgen voor een verstopte huid én kan uitslag veroorzaken.

6. Belonen
Ik heb heel veel calorieen verbrand, dus ik verdien echt wel een wijntje! Ook dit is niet helemaal the way. Probeer je lichaam juist te bevochtigen in plaats van meteen alcohol erin te gooien. Het zelfde geldt overigens voor koffie. Drink in plaats van deze dranken iets wat je vochtpeil juist weer op niveau brengt. Alcohol en koffie ontrekken namelijk vocht uit je lichaam en believe us, je hebt net lekker getranspireerd, dus wat extra vocht kun je juíst gebruiken!

7. Slapen
Na zo’n heftige workout kan ik echt niet slapen, ik heb juist energie voor tien. En toch kun je dan het beste wél je bed induiken. Als je ‘s avonds sport dan, anders is het misschien een beetje zonde van je dag. Maar probeer in ieder geval je spieren genoeg rust te geven na je sportsessie. Tijdens rust is namelijk hét moment dat je spieren juist de kans krijgen om te herstellen.

  • Karlie Kloss
    Model Karlie Kloss

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties