0

Lady Gaga Arrives to a Studio Recording in Clinton.Celebrities hebben de ene dag een bob, de volgende dag haar als een Disney-prinses en de dag erna hebben opeens een volle bos krullen… En dat is heus niet door een wondermiddel wat alleen voor de rijke bekende mensen geschikt is. Nee, hun geheim bestaat uit goed geplaatste extensions.

Sterren als Rihanna, Katy Perry, Lady Gaga en Beyoncé wisselen wat af met hun kapsel. Ze lijken hun lokken aan te passen aan iedere stad die ze bezoeken en voor ieder optreden dat ze geven. Maar hoe doen ze dat toch? Juist, ja: extensions. Dit zijn strengen haar die in je haar geplaatst worden en die je, mits het goed gezet is, niet ziet. Ze geven je vollere en, als je dat wilt, langere manen.

Maar voordat je extensions laat zetten, is het wel handig om je er even in te verdiepen. Bianca Arussi, een mede-eigenaar van een salon in Beverly Hills en een gecertificeerde extensionszetter, geeft daarom zeven tips die je echt moet weten voordat je extensions neemt. Lees ze hieronder!

1. Doe onderzoek! Je hebt namelijk verschillende soorten extensions, van verschillende kleuren en lengtes tot verschillende haartypes en manieren om ze aan te brengen, en het is wel handig als je daar wat van af weet voordat je de salon binnenstapt. Volgens Bianca kun je het best gaan voor extensions die worden aangebracht met keratine. Hierbij wordt hete en koude lucht gebruikt om het uiteinde van de haarstreng vast te maken aan je eigen haar. Klinkt dit eng? Als we Bianca mogen geloven, wordt er minder hitte gebruikt dan bij een krultang én beschadigt het je lokken niet.

2. Neem er de tijd voor. Als je je hele hoofd vol laat zetten met extensions kan het soms wel zo’n drie uur (of langer!) duren. Zorg dus dat je nergens heen hoeft die dag.

3. Mocht je je hele coupe willen veranderen door ook een smoothing treatment (je haar voor een tijdje permanent laten stijlen) te laten doen, doe dit dan drie weken vóórdat je extensions zet. Anders is je haar misschien zo zacht en glad dat je extensions er uit glijden. Mocht je voor extensions van echt haar kiezen (wat wel is aan te raden) dan kun je ze natuurlijk ook gewoon zelf stijlen, krullen en verven.

4. Laat je haren knippen nádat je je extensions hebt laten zetten. Volgens Bianca is dit dé manier om je manen er zo natuurlijk en mooi mogelijk uit te laten zien.

5. Koop een goede haarborstel. Welke dit is, ligt er helemaal aan welke soort extensions je kiest. Het beste is om het eventjes aan je kapper te vragen.

6. Als je je extensions met de keratine hebt laten zetten, is het wel de bedoeling dat je je haren na het wassen meteen droog föhnt. Keratine zet namelijk uit als het nat is, net zoals je haar, en dit kan zorgen dat je stukken verliest.

7. Het hele proces van het stylen van je haar wordt anders. Je moet namelijk extra voorzichtig zijn met het borstelen van je haren. Daarom is het de bedoeling dat je eerst je verzorgende en stylingproducten in je haar doet na het wassen, vervolgens föhn je het (zonder borstel!) en pas daarna borstel je je lokken uit.

  • Lady Gaga Arrives to a Studio Recording in Clinton.
    Ook Lady Gaga maakt geregeld gebruik van extensions

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties