0

berries 150Met onze drukke levens van tegenwoordig is stress geen ontkomen meer aan. Zelfs in de zomer hebben steeds meer mensen last van vakantiestress of vakantiedepressies. Het is niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan en effectief te ontstressen.

Toch is relaxen en ontstressen makkelijker dan je denkt. Studies hebben namelijk aangetoond dat bepaald voedsel kan bijdragen aan een gezonde mentale toestand en de schadelijke lichamelijke effecten van stress kunnen verminderen. Eet je dus helemaal zen met de volgende producten!

Asperges
Asperges zitten vol met foliumzuur. Deze B-vitamine helpt je hoofd koel te houden wanneer die vervelende stress weer eens de kop opsteekt. Voeg de asperges toe aan een lekkere salade of een roerbakgerecht.

Avocado
Dat avocado supergezond is wisten we allang, maar dat het ook kan helpen bij stress was ons nog niet duidelijk. Stress veroorzaakt bij veel mensen een hoge bloeddruk en één manier om daar iets aan te doen is genoeg kalium opnemen. Een avocado bevat erg veel kalium en het is ook nog eens een gezond alternatief als je lichaam snakt naar iets vets.

Bessen
Alle bessen, zoals bosbessen, aardbeien, frambozen en bramen zijn rijk aan vitamine C. Juist deze vitamine blijkt erg goed te helpen bij stresssituaties en gaat de stresshormonen in je brein te lijf. Volgens sommige onderzoeken is het dan ook slim om vlak voor een stresssituatie wat extra vitamine C te gebruiken.

Volkorenbrood
Koolhydraten in volkorenbrood stimuleren de productie van serotonine in ons brein, een stofje waar we blij van worden. Complexe koolhydraten worden moeilijker verteerd, waardoor de aanvoer van serotonine langer op peil blijft. Hetzelfde geldt voor muesli, volkorenpasta en havermout.

Noten
Noten en zaden zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die pieken in de stresshormonen tegengaan. Een handvol noten per dag verlaagt het cholesterolniveau en helpt je beschermen tegen stress. Om dezelfde reden mogen we best wat vaker vette vis, zoals zalm, op ons bord leggen.

Spinazie
Je wordt niet alleen sterk van spinazie, maar het is ook een goede bron van magnesium. Wie daar een gebrek aan heeft, zal het moeilijker vinden om zich te concentreren en loopt meer kans op hoofdpijn. Alle groene bladgroenten zijn trouwens rijk aan magnesium, net als soja en zalm.

  • berries 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties