0

song shopping 150Het is voorjaar en dus de hoogste tijd voor een shoptripje naar het buitenland. Of je nou met je vriendinnen, moeder, zusje of collega’s op pad gaat, de kans is groot dat jullie alle voor de hand liggende winkelbestemmingen al gehad hebben. Parijscheck. Milaan, check. Barcelona, check.

Dankzij prijsvechters als Ryanair en Easyjet vliegen we tegenwoordig voor kleine(re) bedragen naar allerlei spannende steden. Tijd dus voor wat nieuwe shopbestemmingen in je repertoire. Wij hebben alvast zes steden voor je uitgezocht, waar je zelf vast nog niet aan had gedacht!

1. Glasgow – Schotland  
In Glasgow vind je de grootste overdekte shoppingmall van Ierland, in het grootste glazen gebouw van Europa, heel indrukwekkend om een kijkje te nemen! Ook vind je in Glasgow de oudste overdekte shopping doorgang van Groot Britannië met enorm veel (antieke) sieradenwinkels. Natuurlijk vind je in Glasgow ook de luxemerken én de high street ketens.

 2. Florence – Italië 
Florence ligt in Italië, wat je hier dus in overvloed vindt zijn overdadige stiletto’s en prachtige handgemaakte leren producten. In het centrum vind je niet alleen veel winkels (bijvoorbeeld een prachtige Salvatore Ferragamo store), maar ook marktjes, waar je unieke vondsten kunt doen. Net buiten Florence vind je een gigantische shoppingmall én een designer outlet met merken als Gucci, Roberto Cavalli, Prada en Bottega Venetta.

3. Istanbul –  Turkije 
Istanbul heeft een rijke cultuur vol met mooie items die allemaal te vinden zijn in de Grote Bazaar. Hier vind je alles van sieraden tot handgemaakte schoenen en specerijen, lampen, kleden, keramiek en kunst. Maar Istanbul heeft naast al deze pracht nog meer te bieden. In het centrum van de stad zijn opkomende Turkse labels en unieke kunstgalerijen gevestigd. In de wijk Nisantasi moet je zijn voor de high end labels.

4. Wenen – Oostenrijk 
Wenen heeft het allemaal: van oud keizerlijke grandeur tot nieuwe, opkomende designers en vintage walhalla’s. Neubaugasse is the place to be als je op zoek bent naar van die oude schatten. In het centrum vind je een negen verdiepingen tellend warenhuis, genaamd Kaufhaus Steffl, voor allerlei verschillende merken. Voor de high end designers moet je op de Kohlmarkt zijn. Op de Mariahilfer Strasse, de langste winkelstraat van Wenen, vind je de grote ketens.

5. Dublin – Ierland 
In Dublin vind je alle Britse ketens bij elkaar. Denk New Look, Topshop en Miss Selfridge, dit maakt het een uitstekende bestemming voor een shopping tripje. Je vindt ze allemaal bij elkaar op Jervis Street, de grootste winkelstraat van Dublin. Ook voor vintage kan je terecht in Dublin. De ultieme tip op dit gebied: Jenny Vander, een vintage boetiek in een rustige zijstraat van het centrum, die alles heeft wat je hartje begeert. Het andere uiterste, de luxelabels, vind je onder andere in warenhuis Brown Thomas.

6. Warschau – Polen 
Warschau is booming en dat merk je onder andere aan alle winkels die in het straatbeeld verschijnen. Chmielna en Nowy Świat zijn dé winkelstraten van de Poolse hoofdstad en bieden hun publiek veel goede namen. De Nowy Świat is onderdeel van een route die meerdere koninklijke gebouwen met elkaar verbindt, zo ben je direct cultureel bezig! In het VITCAK shoppingcentrum vind je alle high end labels. Ook vintage liefhebbers kunnen in Warschau terecht, de oude binnen stad zit vol met pareltjes van winkels! 

  • song shopping 500

(Beeld: www.songofstyle.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties