0

150In ons kleine kikkerlandje wordt er jaarlijks per persoon ongeveer 50 kilo goed voedsel weggegooid. Dit is voor onze portemonnee natuurlijk al heel zonde, maar ook omdat het onnodig weggegooid wordt.

Gelukkig zijn er heel veel tips hoe je het beste voedselverspilling tegen kunt gaan en wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, waar je misschien wel zelf nooit aan had gedacht. Het is belangrijk om je voedsel op de juiste manier de bewaren zodat het langer vers en goed blijft.

1. Mayonaise
Heb je nog wat laatste restje mayonaise in een pot zitten? Dan kun je er wat olijfolie bij toevoegen zodat je de laatste restjes heerlijk kan gebruiken voor een gezonde salade.

 2. Groentensoep
Heb je nog wat restjes groenten in de koelkast liggen, maar weet je niet precies wanneer je het gaat gebruiken? Dan kun je deze restjes gemakkelijk in de vriezer leggen. Deze restjes moeten wel schoon zijn en kun je bewaren in een zakje. Als het zakje vol is kun je de leftovers gebruiken voor een heerlijke soep. Voeg er wat uien, knoflook en kruiden bij en kook de soep voor 20 minuten.

3. Kaas
Kaas kun je in de vriezer leggen om het houdbaarheid te rekken. De leftovers kun je gebruiken om op je pasta’s te strooien, omdat de kaas gaat kruimelen in de vriezer.

4. Bananen
Als je bananen overrijp zijn dan kun je ze invriezen en vervolgens een milkshake van maken. Ingevroren bananen kun in kleine stukjes snijden en vervolgens in de vriezer leggen voor later gebruik. Je kunt van de bananen ook een lekker gezond ijsje maken.

5. Salade
Salade in zakken zijn een groot risico om sneller te rotten. Nadat je de saladekrop hebt gebruikt leg je keukenpapier in de zak, zodat al het overtollig vocht wordt opgenomen en je salade langer vers blijft. Laat komkommer altijd in de plastic verpakking zitten, want dit zorgt er namelijk voor dat het tot drie keer langer meegaat dan de komkommer zonder folie.

6. Tools
Tegenwoordig zijn er heel veel handige keukengadgets verkrijgbaar die ervoor kunnen zorgen dat je eten langer meegaat. Denk bijvoorbeeld aan vacuümzakjes, speciale bananenzakjes en siliconen tools waarmee je jouw groente en fruit langer goed houdt. Ook kun je oude glazen potjes gebruiken om je groenten in te bewaren.

  • groente

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties