0

haar eten150‘Je bent wat je eet’ is één van die uitspraken die je op pro-healthy-eating platformen vaak tegenkomt. Het idee is dat als jij je tegoed doet aan chocoladekoekjes (veel vet en suiker) je dat terug ziet aan de binnenkant (en uiteindelijk ook buitenkant) van je lichaam. Eet je daarentegen veel groentes (vol met mineralen en vitaminen) dan krijg je een gezonde gloed.

Het beetje corny  statement is ook zeker van toepassing op je haren. En met deze voedingsmiddelen zorg je ervoor dat je haren precies doen wat jij wilt.

1. Houd grijs tegen met walnoten
Walnoten bevatten een hoog gehalte aan vitamine E en natuurlijke omega 3 oliën, goed voor je hele lichaam. Dat walnoten ook koper bevatten zorgt ervoor dat je haren minder snel grijs worden! Door het koper maakt je haar namelijk meer melanine aan, het mineraal dat voor de aanmaak van pigment zorgt.

2. Quinoa voor een vollere bos
Je haren bestaan voor 90% uit proteïnen, heel belangrijk dus dat je daar genoeg van binnen krijgt als je graag een volle bos op je hoofd hebt. Eén van de beste bronnen van proteïnen is superfood quinoa.

3. Eieren geven een ‘oempf’ 
Haar dat op en neer bounced als je aan het lopen bent, krijg je door eieren. De biotine in eieren bevordert namelijk de aanmaak van keratine, dat zorgt voor de stevigheid van je je haar.

4. Roos raak je kwijt door oesters 
Heb je last van hardnekkige roos? Dan zij oesters de oplossing! Een tekort aan zink kan namelijk de oorzaak zijn van de hoofdschilfers die loslaten. Oesters zitten vol met dit mineraal, dat ervoor zorgt dat je hoofdhuid goed gehydrateerd blijft.

5. Meer glans door havermout 
Havermout is een uitstekende bron van silicium. Een tekort van dit mineraal zorgt ervoor dat je haren breekbaar en dof worden. Als jij je dag begint met een kom warme havermout, dan heb je dus binnen no time weer glanzende lokken.

6. Paprika’s tegen gespleten haarpunten 
Gespleten haarpunten zijn een regelrechte crime: ze zorgen dat je haar gaat sprieten, het wordt minder zacht en ook de algemene glans van je haren lijkt minder als je veel gespleten haarpunten hebt. Door het eten van paprika’s kan je gespleten haarpunten zo lang mogelijk voorkomen, omdat zij vol zitten met vitamine C.

  • haar eten 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties