0

ef9a9e3ad609af6a626c2e3ef6df181aWe doen allemaal ons best om zo gezond mogelijk te eten, maar eerlijk is eerlijk: af en toe moet er gewoon een flink stuk chocolade in (tijdens that time of the month bijvoorbeeld). Zo lang je niet mee wilt doen aan bodybuild wedstrijden lijkt ons daar ook helemaal niks mis mee.

Maar er zijn wel producten die je echt beter kan laten staan. Niet eens omdat je er dik van zou worden, maar omdat ze gewoon écht niet goed zijn voor je lichaam. Voedingsdeskundigen zijn een stuk beter op de hoogte van wat er allemaal in producten zit dan de consument en daarom zijn hun tips zeker welkom als je het ons vraagt. Benieuwd? Dit zijn de zes dingen die voedingsdeskundigen nooit in hun mond zouden stoppen:

1. Frisdrank 
Frisdrank is een échte boosdoener, in de ‘normale’ versies van het drankje zitten tientallen grammen suiker die sowieso al slecht zijn, maar ook de zoetstoffen in de light varianten zijn niet echt goed voor je. De kunstmatig verkregen stoffen worden ervan verdacht bij te dragen aan obesitas en diabetes.

2. Fructosesiroop 
Fructosesiroop vind je meestal in junk food en kant-en-klare etenswaren, dit moet je natuurlijk meteen al waarschuwen voor het ingrediënt. De voedingsdeskundigen leggen uit dat fructose ook nog eens een reactie aangaat in je lichaam waardoor het sneller in vet wordt omgezet dan iedere andere stof.

3. Verwerkt vlees
Verwerkt vlees is meestal afkomstig van dieren die in gevangenschap leven en maar een kleine leefruimte hadden. Daar bovenop worden deze dieren ook nog eens gevoed met eten vol met hormonen en antibiotica. Als dat nog niet reden genoeg is om het te laten staan, dan merken de voedingsdeskundigen ook nog even op dat het vlees volgestopt wordt met chemische middelen die de smaak, kleur en houdbaarheidsdatum kunstmatig opkrikken.

4. Magnetron popcorn 
Helaas, je favoriete skinny at home snack is niet meer een ‘veilige keuze’. De voedingsdeskundigen vertellen namelijk dat de verpakkingen van de popcorn vol zitten met chemicaliën die tijdens het opwarmen ‘lekken’ op je popcorn. Van deze chemicaliën wordt gedacht dat zij kanker en een verhoogd cholesterolniveau kunnen veroorzaken en je immuunsysteem kunnen verzwakken.

5. Margarine 
Als jij vaak margarine gebruikt in plaats van echte boter, dan moet je daar nog maar eens over nadenken. Ook margarine is namelijk niet goed voor je. Margarine is gemaakt van kunstmatig verkregen oliën, die vervolgens worden verhit om ze van een vloeistof in een vaste stof te veranderen. Bij dit verhittingsproces ontstaan vrije radicalen en die zijn ontzettend slecht voor je. Ze kunnen de veroorzakers zijn van kanker, hart- en vaatziektes en schommelingen in je hormonen.

6. Vetarme varianten 
Voedingsmiddelen die vetvrij zijn, zijn vaak veel meer bewerkt om ze zo te krijgen. De natuurlijke vetten in het product zijn namelijk vervangen door transvetten, die je lichaam moeilijker kan verwerken. Ook wordt in dergelijke producten vaak veel meer suiker verwerkt, wat natuurlijk net zo slecht is voor je gezondheid en strakke figuur als vet.

  • ef9a9e3ad609af6a626c2e3ef6df181a-1

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties