0

Schermafbeelding 150Less is more, ook in je kledingkast. Als jij je kast opruimt, zie je opeens wat je allemaal hebt en wat nu wel eens weg kan. Hoewel je er misschien tegen op kijkt, kan je kast opruimen écht een enorme opluchting zijn.

Daarom hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het opruimen van je kast:

1. Wees kritisch
Wij snappen heus wel dat je sommige dingen echt niet gaat wegdoen maar iets 10 jaar in je kast hebben liggen, is misschien ook een beetje overdreven. Ga dus bij jezelf na welke kleren je vaak draagt en welke gewoonweg kastruimte innemen. Nodig ook een paar vriendinnen uit, die zullen namelijk eerlijk zijn.

2. Combineer
Probeer bij zoveel mogelijk items te kijken of je het kunt combineren met de rest van je kledingkast. Zo nee, dan is de kans vrij klein dat je het vaak gaat dragen.

3. Sorteer op kleur
Wanneer je al je kleren op kleur in je kast legt, zie je sneller wat je dubbel hebt. Je zult dan ook minder snel in de toekomst dezelfde kleren kopen, waardoor je kledingkast na de grote opruiming ook netjes blijft.

4. Recycle
Hoe mooi dat ene jurkje ook is, je past hem gewoon niet meer. Dus kijk of één van je vriendinnen het graag wilt hebben. Maak er desnoods een feestje van met al je vriendinnen, waarbij iedereen zijn oude kleren meeneemt. Free shopping!

5. Verkoop
Soms heb je net een jasje of een rokje waar je lang voor gespaard had of gewoon zonde vindt om weg te geven, maar toch is het niet helemaal je ding of past het niet goed. Probeer deze dan te verkopen op bijvoorbeeld een Marktplaats of bij de IJhallen in Amsterdam.

6. Geef aan een goed doel
Simpeler dan dit kan bijna niet. Jouw steentje bijdragen, kan tegenwoordig heel gemakkelijk door je kleren in een Leger des Heils container te gooien. Klik hier om de container bij jou in de buurt te vinden.

  • Schermafbeelding 500

www.pinterest.com

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties