0

slaapmaskerHet nadeel van de zomertijd is dat de ochtenden ineens weer een stuk donkerder zijn dan daarvoor (voorlopig dan). Gelukkig zien we ‘s ochtends steeds vaker het zonnetje tussen de gordijnen door piepen. Helaas wordt niet iedereen daar spontaan een ochtendmens van.

Zou jij met meer energie en pit uit je bed willen komen ‘s ochtends? Dan hebben wij een aantal handige tips en trics voor je op een rijtje gezet. Wie weet kom je dan morgen eindelijk eens op tijd op je werk!

1. Laat een glas water naast je bed staan 
Als je direct nadat de wekker afgaat een glas water achterover klokt, wordt je direct verfrist en maak je ook je stofwisseling even goed wakker.

2. Plaats je wekker ver van je bed 
Deze truc is bijna even oud als de weg naar Rome, maar het is niet voor niks een klassieker. Door je wekker (of telefoon als je die als wekker gebruikt) aan de andere kant van de kamer te zetten is de enige manier om hem uit te doen daadwerkelijk uit je bed komen.

3. Doe je gordijnen open 
Het is wetenschappelijk bewezen dat je makkelijker en fijner wakker wordt van zonlicht. Als je het geld ervoor over hebt, kan je investeren in een lamp wekker die een zonsopkomst nabootst. Is je bankrekening niet zo toereikend? Er is ook een budget oplossing: gooi na je eerste alarm je gordijnen open en snooze daarna pas. Na die eerste snooze moet het licht zijn werk hebben gedaan en sta jij fris op.

4. Laat cafeïne en alcohol ‘s avonds staan 
Je staat uitgerust op als je een goede nachtrust hebt gehad: nog een tip om sneller je bed uit te komen is dan ook zorgen dat je goed slaapt. Dit betekent geen koffie of wijn vlak voordat je gaat slapen. De alcohol en cafeïne die in de dranken zit kan je nachtrust namelijk flink verstoren.

5. Wishful thinking 
Een positieve geest helpt altijd. Stop dus met iedere ochtend zeurderig verklaren dat je ab-so-luut geen ochtendmens bent. Zeg in plaats daarvan dat je ochtenden heel fijn vindt en binnenkort zijn ze een stuk minder erg.

6. Stop met series bingen voor het slapengaan 
Het kijken naar lichtgevende schermen vlak voordat je gaat slapen, kan zorgen voor een onrustige nachtrust. Stop minstens een uur voordat jij je ogen wilt sluiten hiermee en creëer zo rust in je hoofd. Ga lekker je teennagels lakken bij kaarslicht, pak er een boek bij of laat een bad vollopen.

  • slaapmasker 50

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties