0

andre leon talley kim kardashianWie iets van mode afweet, is zich ervan bewust dat André Leon Talley geen kleintje is in de fashion wereld: hij werkte onder andere samen met Anna Wintour en Diane Vreeland.

Ben je een modestudent en kun je wel wat tips gebruiken? André Leon Talley heeft ze voor je hoor!

1. Ken je geschiedenis
“Je kunt niet naar de toekomst kijken zonder de geschiedenis te kennen en dat geldt ook voor mode. Het maakt niet uit of je mij bent, een student of Marc Jacobs: zonder kennis over wat Coco Chanel betekende voor de wereld en wat Yves Saint Laurent bereikte, ben je nergens.”

2. Zoek niet alles op op het internet
“Doe je huiswerk, dat is belangrijk in het leven. Je kunt wel online uitzoeken hoe je een bepaalde naaisteek moet maken maar als je het niet zelf geprobeerd hebt, kan je het niet.”

3. Het is niet erg om te refereren naar modegrootheden
“Als jij je als student geïnspireerd voelt door Margiela en je wilt een ode aan Margiela geven op jouw eigen manier, dan vind ik dat geen probleem. Je zit nog steeds op school. Natuurlijk moet je niet één op één kopieren, maar er mag best een beetje Margiela of Prada in jouw schoolopdracht zitten. Het betekent namelijk dat je weet wat er gaande is in de modewereld.”

4. Het is niet erg om eerst voor een merk te werken
“Als je een echte ondernemer bent en meteen, nadat je klaar bent met school, jouw eigen lijn wilt beginnen dan is dat natuurlijk prima maar het is ook helemaal niet erg om ergens in de leer te gaan. Yves Saint Laurent heeft bijvoorbeeld eerst bij Dior gewerkt en Karl Lagerfeld leerde alle kneepjes van het vak onder andere bij Balmain.”

5. Wees een luisteraar
“Toen ik bij Andy Warhol ging werken was ik dolgelukkig dat ik mee kon luisteren met alles wat gaande was zodat ik veel kon leren, ook al verdiende ik maar 50 dollar per week. Jonge mensen weten niet hoe ze moeten luisteren. Ik voelde me erg gerespecteerd toen ik bij Warhol werkte, ook al ging ik niet naar hem toe om met hem te praten. Je moet respect hebben voor je mentors, je niet overal in mengen maar wél je ideeën en dromen onderzoeken. Als je écht talent hebt, zien mensen het zo!”

6. Laat Google even voor wat het is
“Tegenwoordig denken mensen dat ze te allen tijde dingen moeten googelen. Stel je voor dat je bij een diner bent en iets gaat opzoeken omdat je het niet weet of kent zodat je mee kunt doen aan een gesprek: ik denk niet dat dit nodig is. Je zou moeten luisteren en eventueel later wat research moeten doen.”

  • andre leon talley kim kardashian

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties